Νέο Ford Mustang σε Coupe και Cabrio

Το Ford Mustang έχει γίνει θρύλος μέσα στα 50 χρόνια πορείας του, αποτελώντας ένα από τα πιο γνωστά αμερικάνικα αυτοκίνητα παγκοσμίως. Σήμερα παρουσιάστηκε επίσημα η 6η κατά σειρά γενιά του, η οποία είναι πλήρως αναβαθμισμένη και εξελίχθηκε για να προσελκύσει ένα ευρύτερο φάσμα πελατών και εκτός της Αμερικής. Σχεδιαστικά ακολουθεί την φιλοσοφία του προγενέστερου μοντέλου αν και το τελικό αποτέλεσμα δημιουργεί κάποιους ενδοιασμούς αφού ίσως έχασε λίγο από την muscle εικόνα του θυμίζοντας από μπροστά λίγο από νέο Mondeo, το πίσω παρμπρίζ απέκτησε πολύ έντονη κλίση (fastback), ενώ ο κόκκινος διαχύτης δείχνει σαν aftermarket. Βέβαια σε κάθε περίπτωση παραμένει εντυπωσιακό αν και κατά την άποψή μας, το αντίπαλο δέος Dodge Challenger είναι περισσότερο μυώδες και αυθεντικό muscle car. Στο εσωτερικό οι σχεδιαστές της Ford προσπάθησαν να παντρέψουν τα σύγχρονα στοιχεία (βλ. κεντρική κονσόλα) με την ρετρό αισθητική, κάτι που τελικά δημιουργεί και εδώ ανάμεικτα συναισθήματα.

Παράλληλα, στις 17 Απριλίου του 2014, η Mustang θα  γιορτάσει τα 50 χρόνια από το 1964 που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά και όλα τα μοντέλα αυτής της χρονιά θα φέρουν μια πλακέτα στο δεξί τμήμα του ταμπλό με το άλογο που καλπάζει και την φράση «Mustang – Since 1964».

Για την κίνηση του νέου Ford Mustang υπάρχουν συνολικά τρεις κινητήρες, ο αναβαθμισμένος V6 ισχύος τουλάχιστον 300 ίππων και 366 Nm ροπής, o ολοκαίνουργιος τετρακύλινδρος EcoBoost των 2.3 λίτρων με 305 ίππους και ο V8 των 5.0 λίτρων απόδοσης άνω των 420 ίππων και 529 Nm ροπής της έκδοσης Mustang GT.

Από πλευράς δυναμικών χαρακτηριστικών, το νέο Mustang φέρει νέες αναρτήσεις με γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός, πίσω ανεξάρτητη με τμήματα από αλουμίνιο, τροποποιημένα ελατήρια, αμορτισέρ και γεωμετρία, καθώς και πιο ισχυρά φρένα.

Τέλος, η παραγωγή του νέου Ford Mustang θα ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη, ενώ στην Ευρώπη θα λανσαριστεί το 2015. 

Get it on Google Play Download on the App Store