Το Ford Edge Concept πρώτη φορά στην Ευρώπη

Το νέο Edge Concept κάνει Ευρωπαϊκό ντεμπούτο σε μία ξεχωριστή εκδήλωση “Go Further” στη Βαρκελώνη παρουσία 2.500 εκπροσώπων του τύπου, εμπόρων και εργαζομένων. Το Edge Concept προσφέρει μία ενδιαφέρουσα πρώτη γεύση από την τεχνολογία, τη δυναμική σχεδίαση και την ποιότητα κατασκευής που θα χαρακτηρίζουν το νέο μεγάλο SUV για την Ευρώπη και είναι ένα από τα 25 νέα οχήματα που η Ford θα λανσάρει στην Ευρώπη την επόμενη πενταετία. 

Το Edge Concept αποκαλύπτει επίσης πιθανές μελλοντικές προηγμένες τεχνολογίες, όπως σύστημα παρκαρίσματος με μπουτόν και τηλεχειρισμό για δυνατότητα ελέγχου από το εσωτερικό ή το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Η Ford έχει ξεκινήσει επίσης ένα project αναβάθμισης των προηγμένων συστημάτων Obstacle Avoidance. Το ερευνητικό όχημα μπορεί να εκδίδει προειδοποιήσεις εάν ανιχνεύει αργά κινούμενα ή σταματημένα αντικείμενα στη λωρίδα που κινείται και – εάν ο οδηγός δεν αντιδρά με ελιγμό διεύθυνσης ή φρενάρισμα στις προειδοποιήσεις – το σύστημα αναλαμβάνει αυτόματα τον έλεγχο του τιμονιού και των φρένων για την αποφυγή μιας σύγκρουσης.

Επιπλέον περιλαμβάνει το αυτοματοποιημένο παρκάρισμα Active Park Assist, το σύστημα ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης Lane Keeping Aid, το Adaptive Cruise Control και Forward Alert, που χρησιμοποιεί ραντάρ για την ανίχνευση κινούμενων προπορευόμενων οχημάτων και μπορεί να τροποποιήσει εάν χρειαστεί την ταχύτητα του ταξιδιού και το Blind Spot Information System (BLIS) χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων στις πίσω γωνίες που παρακολουθούν τα κενά δίπλα και πίσω από το όχημα.

Στην καμπίνα ο πολυτελής εξοπλισμός εσωτερικού περιλαμβάνει ταμπλό με δερμάτινη επένδυση και χειροποίητη ραφή, κεντρική οθόνη 10-ιντσών με Ford SYNC, Voice Control και Touchscreen, και μία δυναμική κεντρική κονσόλα με διακόπτες & μπουτόν ελέγχου λειτουργιών, χρώμιο στο υποβραχιόνιο, το πλαίσιο της λαβής της πόρτας και τους αεραγωγούς, ‘αιωρούμενο’ κάλυμμα ταμπλό οργάνων, καλύμματα μαρσπιέ με γυαλιστερό  αλουμινένιο φινίρισμα, μαύρη ματ βαφή και LED φωτισμό στο λογότυπο “Edge”.

Υψηλά επίπεδα ποιότητας κατασκευής και ακριβά υλικά ολοκληρώνουν το Ford Edge Concept. Μαύρο δέρμα Nubuck χρησιμοποιείται σε ταμπλό, κεντρική κονσόλα και στις πόρτες, που αναδεικνύεται με κομψές ραφές. Το παχύ, σαγρέ (μέσω επεξεργασίας με λάδι) δέρμα έχει αίσθηση παρόμοια με έπιπλα υψηλής ποιότητας, ενώ συνδυάζεται με λείο δέρμα στις επιφάνειες επαφής.

Get it on Google Play Download on the App Store