Ο θρύλος της Formula 1 Ayrton Senna

Σαν σήμερα, πριν από 24 χρόνια, την 1η Μαΐου του 1994 έφυγε από την ζωή ο κορυφαίος Βραζιλιάνος οδηγός Formula 1, ο Ayrton Senna da Silva σε ένα τραγικό δυστύχημα που έγινε στην πίστα της  Ίμολα.

Σε ηλικία μόλις 34 ετών ο Senna άφησε την τελευταία του πνοή στο San Marino Grand Prix της Ιταλίας, όπου έφυγε με πολύ υψηλή ταχύτητα στην στροφή Tamburello και η F1 Williams του έκοψε το νήμα της ζωής.

Δείτε ακόμη: Ο Ken Block «πέταξε» με το Ford Escort RS Cosworth (+videos)

Το γεγονός του θανάτου του, ακόμα και σήμερα μετά από τόσα χρόνια συγκλονίζει, προκαλεί μελαγχολία και λύπη για τον άδικο χαμό, του τόσο χαρισματικού οδηγού. Τη δεκαετία του ‘90 ο Ayrton Senna υπήρξε το είδωλο για πολλούς οδηγούς, όμως ακόμα και σήμερα παραμένει ζωντανός στις μνήμες με την χαρακτηριστική σκεπτική και χαμηλών τόνων φυσιογνωμία του.

Όσοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν από κοντά το μοναδικό Senna αναφέρουν πως στην πίστα είχε μεγάλη πίστη στον εαυτό του και αφοσίωση για αυτό που έκανε, ωστόσο εκτός αυτής ήταν ένας ταπεινός και ντροπαλός άνθρωπος. Ο Senna είχε κατακτήσει 3 πρωταθλήματα στην Formula 1, 41 νίκες και 80 τερματισμούς στο πόντιουμ, ενώ ο μεγάλος του αντίπαλος ήταν ο επίσης ταλαντούχος Alain Prost.

Δείτε ακόμη: Πωλείται το τελευταίο μονοθέσιο του Enzo Ferrari

Get it on Google Play Download on the App Store