Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο Honda Civic και το Type R;

Για τους φίλους της Honda αλλά και γενικότερα του αυτοκινήτου, η επικείμενη άφιξη της 10ης γενιάς του Civic μαζί και με αυτή του νέου Type R, είναι μια πολύ σημαντική είδηση, αφού έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο που έχει πολλούς και φανατικούς οπαδούς.

Και αυτό στην περίπτωση του νέου Civic είναι ακόμη πιο σημαντικό, αφού η Honda πραγματοποιεί ένα ολικό… makeover στο μικρομεσαίο μοντέλο της βασίζοντάς το πάνω σε μια ολοκαίνουργια προσθιοκίνητη πλατφόρμα, αλλά και για πρώτη φορά στην ιστορία, προσφέροντάς του «μικρούς» σε χωρητικότητα turboκινητήρες βενζίνης (Δείτε εδώ αναλυτικά τα στοιχεία του νέου Civic).

Όπως όμως συμβαίνει σε όλα τα Civic από την 6η γενιά του μοντέλου και ύστερα, η Honda θα προσφέρει στη γκάμα του νέου μοντέλου και την κορυφαία έκδοση Type R. Με 320 άλογα από 2λιτρο turbo μοτέρ, κίνηση στους εμπρός τροχούς και ήδη με το ρεκόρ του Nürburgring για προσθιοκίνητο μοντέλο στο τσεπάκι του, το Civic Type R είναι μια από τις πιο «καυτές» αφίξεις του νέου έτους. (Δείτε εδώ το ρεκόρ του Civic Type R στο Nürburgring).

Πότε όμως θα έρθει στην Ελλάδα το νέο Honda Civic και το Type R;

Σε ό,τι αφορά στο «απλό» Civic, το νέο μοντέλο –σε χάτσμπακ και στέισον– θα ξεκινήσει να πωλείται στη χώρα μας από τον Ιούνιο. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για τις τιμές του, όμως λίγο υπομονή ακόμα μέχρι τα τέλη του μήνα όταν και θα μάθουμε τον πλήρη τιμοκατάλογό του κατά τη διάρκεια της ελληνικής δημοσιογραγικής παρουσίασης του αυτοκινήτου.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο «καυτό» νέο Honda Civic Type R, από την ελληνική αντιπροσωπεία μάθαμε ότι η διάθεσή του στην αγορά της χώρα μας θα ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου/αρχές Νοεμβρίου. Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε από τώρα τις τιμές του, ωστόσο ας ελπίσουμε ότι θα είναι χαμηλότερες από αυτές του προηγούμενου Type R.

Διαβάστε ακόμα:

Τα νέα μοντέλα του διμήνου Μαΐου-Ιουνίου 

Εκπτώσεις Honda έως 2.950 ευρώ και επιπλέον δώρα 

Ανανέωση για το Honda Jazz

Get it on Google Play Download on the App Store