Νέο Honda Civic diesel με πλήρως αναβαθμισμένο κινητήρα

Το νέο Honda Civic έχει λανσαριστεί στην αγορά μόνο με κινητήρες βενζίνης (δείτε εδώ τη δοκιμή του Civic 1.0 VTEC Turbo), όμως από τον Μάρτιο του 2018 η ιαπωνική εταιρεία θα προσφέρει στο μικρομεσαίο της μοντέλο την πλήρως αναβαθμισμένη εκδοχή του 1.600άρη i-DTEC diesel κινητήρα της.

Το μοτέρ αυτό διατηρεί την ισχύ τους στους 120 ίππους και τη ροπή στα 300 Nm, όμως η Honda έχει προβεί σε μια σειρά από τεχνικές βελτιώσεις, που του επιτρέπουν να έχει εκπομπές CO2 μόνο από 99 γρ./χλμ. με βάση όμως τις μετρήσεις σε πραγματικές συνθήκες κίνησης (κύκλος WLTP) και όχι τις μετρήσεις του κύκλου NEDC με τις οποίες ανακοινώνονταν μέχρι σήμερα οι εκπομπές CO2 και καταναλώσεις.

Για να καταφέρει να πετύχει αυτό το πολύ χαμηλό νούμερο εκπομπών CO2 σε πραγματικές συνθήκες κίνησης, η Honda έχει εφοδιάσει τον νέο 1.6 i-DTEC με τεχνολογίες που μειώνουν τις τριβές στο εσωτερικό των κυλίνδρων, προηγμένο σύστημα ψεκασμού της Bosch, μια μικρή τουρμπίνα, σύστημα χαμηλής πίεσης EGR (επανακυκλοφορία καυσαερίων) και πολλά άλλα τεχνολογικά στοιχεία.

Παράλληλα, έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις και στο μπλοκ του μοτέρ για να αυξηθεί η στρεπτική του ακαμψία, με στόχο να μειωθεί ο θόρυβος και οι κραδασμοί που προέρχονται από τον κινητήρα.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει και για τη μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx), αφού υπάρχει ένα νέο σύστημα ειδικού καταλύτη για τα NOx, το οποίο φροντίζει να αποθηκεύει τις βλαβερές αυτές εκπομπές, μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος καύσης τους.

Στα υπόλοιπα στοιχεία του κινητήρα του Civic, η ροπή των 300 Nm είναι διαθέσιμη από τις 2.000 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ισχύς των 120 ίππων αποδίδεται στις 4.000 στροφές. Για το 0-100 χλμ./ώρα η Honda υπόσχεται χρόνο 10,4 δευτερολέπτων.

Το νέο Civic 1.6 i-DTEC diesel θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στο Σουίντον της Μεγάλης Βρετανίας. Θα προσφερθεί τόσο με το χάτσμπακ αμάξωμα, όσο και με το σεντάν. Μέσα στο 2018, η Honda θα προσθέσει επίσης σε όλη τη γκάμα του Civic και ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Διαβάστε ακόμα: 

Honda με εκπτώσεις έως 3.000 ευρώ και πολλά δώρα 

Τα αξεσουάρ της Honda για το Civic Type R 

Γκαντεμιά! Του τράκαραν το Honda Civic Type R μόλις το πήρε

 

Get it on Google Play Download on the App Store