Νέο Honda CR-V και ντίζελ στα 1.600 κ.εκ.

Το δημοφιλές SUV Honda CR-V μετράει πλέον 4 γενιές, 17 χρόνια παρουσίας στην αγορά -από το 1995 όταν πρωτοεμφανίστηκε- και πωλήσεις άνω των 5 εκατομμυρίων οχημάτων παγκοσμίως. Στην ολοκαίνουργια νέα γενιά του διαθέτει πιο εντυπωσιακή σχεδίαση από ποτέ άλλοτε αλλά και ελαφρώς πιο μικρές διαστάσεις από το προγενέστερο μοντέλο (κατά 5 χλστ. στο μήκος και κατά 3 εκ. στο ύψος).

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η εικόνα του θαλάμου των επιβατών, όπου είναι χαρακτηριστικός ο τρισδιάστατος σχεδιασμός του ταμπλό και η ιδιαίτερα μελετημένη εργονομία. Στα πλεονεκτήματα του εσωτερικού ανήκουν επίσης η προσεγμένη ποιότητα και οι μεγάλοι χώροι των επιβατών και των αποσκευών (589 λτ.)

Το νέο CR-V θα προσφέρεται εκτός από 4κίνητο και με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς. Παράλληλα το νέο σύστημα AWD είναι κατά 17% πιο ελαφρύ, και με λιγότερες τριβές κατά 59% από το παλαιότερο, γεγονός που με την σειρά του ωφελεί την κατανάλωση.Επίσης βασίζεται σε ένα νέο πιο στιβαρό δάπεδο και φέρει ανεξάρτητες αναρτήσεις σε όλους τους τροχούς με πιο παχιές αντιστρεπτικές δοκούς.

Σημαντικό νέο αποτελεί και η προσθήκη του νέου ντίζελ 1,6 i-DTEC κινητήρα των 120 ίππων και 300 Nm ροπής και με εκπομπές CO2 μόλις 99 γρ./χλμ., ο οποίος θα συνδυάζεται και με 4κίνηση. Ο 2λιτρος των 155 ίππων παραμένει όπως και ο μεγαλύτερος ντίζελ 2,2 i-DTEC των 150 ίππων και 350 Nm ροπής, με κατανάλωση 5,6 λίτρα/ 100 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store