Οι χρήσεις του πράσινου σαπουνιού στο αυτοκίνητο

Το πράσινο σαπούνι αποτελούσε παλαιότερα το μοναδικό προϊόν καθαρισμού, ενώ τώρα χρησιμοποιείται κυρίως για τη βρεφική φροντίδα. Τα δεκάδες διαφορετικά υγρά κρεμοσάπουνα αλλά και τα πιο αρωματικά σαπούνια με τους πιο ελκυστικούς χρωματισμούς, έχουν κυριαρχήσει παντού.

Παρόλα αυτά το αγνό πράσινο σαπούνι που φτιάχνεται από ελαιόλαδο και άλλα φυσικά προϊόντα, χωρίς καθόλου χημικά, είναι ευεργετικό για το δέρμα μας, αλλά και για το αγαπημένο μας αυτοκίνητο, στο πλύσιμο. Καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση υγρού πιάτων, γιατί κάνει πολύ σαπουνάδα και θέλει αρκετό νερό για ξέβγαλμα, συν του ότι είναι «σκληρό» απορρυπαντικό με πολλά προσθετικά. Το ίδιο ισχύει και για άλλα υγρά οικιακού καθαρισμού, όπως είναι του δαπέδου – πατώματος.

Εκτός από τις πλάκες σαπουνιού που δεν διευκολύνουν στο πλύσιμο του αυτοκινήτου στο χέρι, με την παραδοσιακή μέθοδο «σφουγγάρι – κουβάς – λάστιχο», υπάρχει και το πράσινο σαπούνι σε σκόνη. Σε κάθε περίπτωση είναι υποαλλεργικό και οικολογικό, που σημαίνει ότι η σαπουνάδα του δεν προκαλεί ερεθισμούς στα χέρια και δεν μολύνει το περιβάλλον. Ανάλογα την ποσότητα του νερού (συνιστάται να είναι ελάχιστα χλιαρό για να λιώσει το τρίμα) υπάρχει δοσομετρητής.

Η πλάκα σαπουνιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λεκέδες στα υφάσματα των καθισμάτων και στις πλαστικές επιφάνειες. Βρέξτε ένα μαλακό πανί, τρίψτε σε αυτό λίγο το σαπούνι και κατόπιν την επιφάνεια που είναι λερωμένη. Μετά σκουπίστε με ένα καθαρό νωπό πανί. Δεν χρειάζεται πολύ τρίψιμο, γιατί όπως αναφέραμε και παραπάνω, το πράσινο σαπούνι δεν κάνει αφρό και ξεβγάζεται εύκολα. Άρα κάνουμε λιγότερο κόπο και εξοικονομούμε πολύτιμο νερό.

Get it on Google Play Download on the App Store