Πολύ χρήσιμο εργαλείο αυτοκινήτου με 2 ευρώ

Αξεσουάρ και διάφορα εργαλεία για όλα τα αυτοκίνητα υπάρχουν πολλά στο εμπόριο και μπορεί να τα βρει κανείς είτε σε καταστήματα ή από το διαδίκτυο. Κάποια είναι λιγότερο χρήσιμα, ενώ άλλα είναι περισσότερο απαραίτητα και για λόγους ασφαλείας. Ένα από αυτά είναι και ο μετρητής πίεσης των ελαστικών, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε τύπο ελαστικού, από ποδηλάτου έως φορτηγού.

Αναλογικός ή ψηφιακός;

Τρεις είναι οι βασικοί τύποι των μετρητών πιέσεων ελαστικών. Ο αναλογικός πνευματικός τύπου στυλό, ο οποίος πιάνει τον ελάχιστο δυνατό χώρο και μπορεί να αποθηκευτεί παντού στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Ο άλλος είναι ο αναλογικός πνευματικός με το μανόμετρο, όπως αυτός που διαθέτουν τα περισσότερα πρατήρια υγρών καυσίμων. Στρογγυλός μετρητής πίεσης ελαστικών πωλείται και με ψηφιακές ενδείξεις. Ψηφιακός με ενδείξεις LCD είναι και ο χειρός που μοιάζει με το ηλεκτρονικό θερμόμετρο. Οι τιμές για τους αναλογικούς ξεκινούν από περίπου 2 ευρώ και για τους ψηφιακούς από 5 ευρώ. Το πλεονέκτημα των αναλογικών είναι ότι δεν χρειάζονται μπαταρία, ενώ οι ψηφιακοί έχουν πιο ευκρινείς ενδείξεις γιατί φωτίζονται.

Εύκολη διαδικασία μέτρησης

Η διαδικασία για τη μέτρηση της πίεσης των ελαστικών, είναι σε κάθε περίπτωση ακριβώς ίδια. Η βαλβίδα του μετρητή τοποθετείται με ελαφριά πίεση στη βαλβίδα του ελαστικού (αφού αφαιρεθεί το καπάκι). Καλό είναι να γίνεται έλεγχος το λιγότερο μια φορά το μήνα, γιατί κάθε ελαστικό με την πάροδο του χρόνου και των χιλιομέτρων χάνει αέρα. Μικρότερη πίεση από αυτή που ορίζει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου, σημαίνει μεγαλύτερη φθορά του ελαστικού, αύξηση της κατανάλωσης και λιγότερο κράτημα στο δρόμο.

Παρακολουθείστε και τα σύντομα βίντεο με τον αναλογικό και ψηφιακό μετρητή:

Get it on Google Play Download on the App Store