Στοπ στους τριγμούς των θυρών με μηδέν κόστος

Κάτι που ενοχλεί πάρα πολύ τους οδηγούς όταν κινούνται με το αυτοκίνητό τους, είναι οι διάφοροι τριγμοί και μικρο-χτυπήματα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Κάποιοι παρασιτικοί θόρυβοι καλύπτονται εν μερει από το ραδιόφωνο και τους εξωγενείς παράγοντες (θόρυβο από ελαστικά, κινητήρα και αέρα), όμως άλλοι δεν σταματούν.

Ανάλογα την κατασκευή του αυτοκινήτου και τη χρήση, τριγμοί θα κάνουν την εμφάνισή τους γρήγορα ή μετά από πολλά χρόνια και χιλιόμετρα. Ένας από τους θορύβους που ενδέχεται κάποια στιγμή να κάνει την παρουσία του, είναι τριγμοί από τους μεντεσέδες των θυρών. Οι κλειδαριές από το συνεχόμενο άνοιγμα και τη δύναμη που κλείνουν οι πόρτες των επιβατών και του χώρου αποσκευών (σιγά τις πόρτες), αρχίζουν και χάνουν τη στιβαρότητά τους στο σημείο που πιάνουν στο μεντεσέ. Έτσι όταν το αυτοκίνητο περνάει από ανωμαλίες των δρόμων, το χαλαρό μεταλλικό τμήμα της κλειδαριάς το οποίο κουνιέται ελάχιστα μαζί με την πόρτα, χτυπάει στο μεντεσέ και έτσι προκαλείται ο πολύ ενοχλητικός αυτός θόρυβος.

Η ακριβή λύση, είναι να αλλαχτεί η κλειδαριά με μια καινούργια. Η φθηνή, γρήγορη και αποτελεσματική, είναι να τοποθετηθεί μονωτική ταινία καλωδίων. Λίγο – πολύ οι περισσότεροι έχουν μια τέτοια ταινία στο σπίτι τους για μικροδουλειές. Όσοι πάλι δεν έχουν, μπορούν να τη βρουν εύκολα μέχρι και σε σούπερ μάρκετ, με κόστος περίπου στο ένα ευρώ. Άλλωστε θα χρειαστεί ένα πολύ μικρό κομματάκι κοντά στα δύο εκατοστά, για να τυλιχτεί γύρω από το μεντεσέ. Προσοχή! Όχι υπερβολές με πολύ ταινία, γιατί μετά δεν θα κλείνει η πόρτα. Ίσα δύο στροφές γύρω από το μεντεσέ.

Το μεταλλικό τμήμα της κλειδαριάς που κουνιέται δεν θα ακουμπάει στο μέταλλο του μεντεσέ, αλλά θα εφάπτεται με τη μονωτική ταινία. Έτσι ο θόρυβος από το χτύπημα εξαφανίζεται στο λεπτό. Επίσης βεβαιωθείτε με ένα κατσαβίδι (συνήθως άλλεν ή σταυρωτό), μήπως έχουν χαλαρώσει οι βίδες που πιάνουν την κλειδαριά και το μεντεσέ.

Get it on Google Play Download on the App Store