Hyundai i30 N με 275 άλογα και τελική 250 χλμ./ώρα (+video)

Το περιμέναμε καιρό τώρα αλλά πλέον είναι γεγονός. Ο λόγος για το GTi  της Hyundai το πολυαναμενόμενο i30 N το οποίο θα τα βάλει με καταξιωμένα μοντέλα στην συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά χάρη στον τουρμπάτο 2.0 λτ. βενζινοκινητήρα των 275 ίππων μπορεί να τα κοιτάξει στα μάτια…

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο επιδόσεων της μάρκας το οποίο φέρει το διακριτικό N, τμήματος του οποίου ηγείται ο Albert Biermann που προέρχεται από το BMW M Division

Συγκεκριμένα, κάτω από το καπό του έχει τον 2.0 λτ. T-GDI ο οποίος αποδίδει 275 ίππους (με το Performance Pack) στις 6.000 σ.α.λ. και 353 Nm ροπής από τις 1.450 έως και τις 4.700 σ.α.λ., ενώ η κίνηση περνά στους εμπρός τροχούς μέσω ηλεκτρονικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης και χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων. Μάλιστα θα υπάρχει και έκδοση με 250 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και την ίδια ροπή αλλά από τις 1.450 έως και τις 4.000 σ.α.λ.

Το μοντέλο έχει εξελιχθεί στην θρυλική πίστα του Nurburgring στην οποία βρίσκεται και το Testing Center της μάρκας και έγιναν συνολικά 10.000 χλμ. από το συγκεκριμένο μοντέλο, ενώ βάση για την δημιουργία του αποτέλεσε φυσικά το τωρινό Hyundai i30.

Η ανάρτησή του (γόνατα Μακφέρσον εμπρός και πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω) είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη και σύμφωνα με τη μάρκα προσφέρει εξαιρετικό κράτημα χωρίς να αδιαφορεί για την άνεση.

Όσον αφορά στις επιδόσεις του, η Hyundai ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε 6,4 δλ. για το 250άρι και σε 6,1 δλ. για το 275άρι, ενώ η τελική ταχύτητα είναι στα 250 χλμ./ώρα και για τα δύο. Το βάρος του Hyunda i30 N με τα 250 άλογα είναι στα 1.400 με 1.480 κιλά και αυτού με τα 275 άλογα στα 1.429 με 1.509 κιλά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Hyundai i30 N θα έχει συνολικά πέντε προγράμματα οδήγησης για να επιλέξει ο οδηγός αναλόγως συνθηκών αλλά και διάθεσής του, τα Eco, Normal, Sport, Ν και Custom, τα οποία επεμβαίνουν σε ανάρτηση, τιμόνι και απόκριση γκαζιού. Μεταβλητός είναι και ο ήχος της εξάτμισης ο οποίος με το πάτημα του σχετικού κουμπιού μπορεί να γίνει πιο επιθετικός και δυνατός.

Εδώ, στις πιο πάνω εικόνες, το αυτοκίνητο το βλέπουμε με το γαλάζιο χρώμα του, το οποίο γνωρίσαμε από το WRC, ενώ εμφανισιακά αν και είναι πιο επιθετικό από το απλό, σίγουρα δεν φτάνει στα επίπεδα ενός Honda Civic Type R. Νέοι προφυλακτήρες δίνουν τον τόνο εμπρός και πίσω, πιο επιθετική μάσκα αλλά και κόκκινες λεπτομέρειες το διαχωρίζουν από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, ενώ οι ζάντες είναι 18 ιντσών (προαιρετικά 19 ιντσών).

Στο εσωτερικό από την άλλη δεσπόζουν τα μπάκετ καθίσματα και η μεγάλη οθόνη αφής 8,0 ιντσών (η στάνταρ θα είναι 5,0 ιντσών) για το σύστημα πολυμέσων, τα πεντάλ αλουμινίου και φυσικά το τιμόνι το οποίο μεταξύ άλλων διαθέτει και τα κουμπιά για τα προγράμματα οδήγησης.

Η επίσημη πρεμιέρα του θα γίνει στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Φθινόπωρο, ενώ η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει προς το τέλος του έτους.

Διαβάστε ακόμη:

Σοκάρει η διαφορά ανάμεσα σε γνήσια και ιμιτασιόν φρένα (+video)

Έτσι λειτουργεί ένας μπόξερ κινητήρας (+video)

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη η «καυτή» BMW M2;

Get it on Google Play Download on the App Store