Φουτουριστικό SUV Hyundai Intrado με κυψέλες υδρογόνου

Η Hyundai, δύο περίπου μήνες μετά τη δημοσίευση του πρώτου σκίτσου του πρωτότυπου SUV Intrado (η ονομασία του προέρχεται από το κάτω μέρος του φτερού ενός αεροσκάφους), σήμερα το αποκαλύπτει και δείχνει την σχεδιαστική φιλοσοφία και τεχνολογία που θα ακολουθήσουν τα μελλοντικά της μοντέλα. Στο δυναμικής σχεδίασης Intrado, τα πάνελ του αμαξώματος αποτελούνται από εξαιρετικά ελαφρύ αλλά ανθεκτικό ατσάλι, προερχόμενο από το εργοστάσιο της Hyundai, ενώ το πλαίσιο έχει κατασκευαστεί από ίνες άνθρακα, ο οποίες είναι ορατές μέσω του μινιμάλ αισθητικής εσωτερικού.

Μάλιστα το πλαίσιο από ανθρακόνημα κατασκευάζεται με την χρήση νέων τεχνικών μεθόδων που δίνει στους σχεδιαστές μεγαλύτερη ευελιξία για την κατασκευή των εξωτερικών πάνελ και κατ’επέκταση περισσότερη ευκολία σε περίπτωση επιδιορθώσεων και του χρόνου επισκευής.

To Hyundai Intrado τροφοδοτείται από επόμενης γενιάς κινητήρα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, ο οποίος χρησιμοποιεί μπαταρία ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 36 kWh. Ο ανεφοδιασμός με υδρογόνο γίνεται σε λίγα λεπτά και η αυτονομία φτάνει μέχρι τα 600 χιλιόμετρα, ενώ εκπέμπονται μόνο υδρατμοί. Αντίστοιχη τεχνολογία εφαρμόζεται και στο Hyundai ix35 Fuel Cell παραγωγής. 

Get it on Google Play Download on the App Store