Καθαρισμός εσωτερικού αυτοκινήτου

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά λέει σοφά ο λαός μας, κάτι που ισχύει και για το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας. Ο καθαρισμός της καμπίνας είναι μια εύκολη διαδικασία που μπορούμε γρήγορα να την κάνουμε και με λιγοστά έξοδα. Ένα καθαρό εσωτερικό λειτουργεί θετικά ακόμα και ως προς τη διάθεσή μας αλλά και ως προς την υγεία μας, αφού η σκόνη και η δυσοσμία δημιουργούν μια άσχημη ατμόσφαιρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου μας.

Ας δούμε λοιπόν τα 3 βασικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε:

– Η πρώτη μας ενέργεια είναι να μαζέψουμε όλη την σκόνη και το χώμα που έχει επικαθίσει στα καθίσματα, στο δάπεδο και στον χώρο αποσκευών με μια ηλεκτρική σκούπα ή με ένα επαναφορτιζόμενο σκουπάκι χειρός. Κατόπιν με ένα μαλακό, ελαφρώς βρεγμένο πανί (κατά προτίμηση με μικροϊνες) σκουπίζουμε όλα τα πλαστικά μέρη (ταμπλό, πόρτες κ.ο.κ.).

– Αφού έχουμε «μαζέψει» την σκόνη από το εσωτερικό καλό είναι μετά να περάσουμε όλες τις πλαστικές επιφάνειες με ειδική ενυδατική κρέμα (προτιμήστε τη από το σπρέι, το οποίο «απλώνεται» σε όλη την καμπίνα), με ένα στεγνό και καθαρό πανί. Προσοχή: Μην περάσετε με γυαλιστικό, την στεφάνη του τιμονιού, το λεβιέ ταχυτήτων και τα πεντάλ, γιατί θα γλιστρούν επικίνδυνα! Το ίδιο ισχύει και για τις γυάλινες επιφάνειες, οι οποίες θα γίνουν θαμπές. 

– Όσον αφορά στα παράθυρα καθαρίστε τα με το ανάλογο υγρό τζαμιών, αλλά μην περάσετε με αυτό το υγρό τα λάστιχα των παραθύρων γιατί με τον καιρό ξεραίνονται.

Διαβάστε ακόμα: 

Πότε πρέπει να αλλάζω τα λάστιχα του αυτοκινήτου; 

Τι να κάνω αν βάλω βενζίνη σε diesel 

5 κοινές βλάβες στο αυτοκίνητο και τι σημαίνουν

 

Get it on Google Play Download on the App Store