Kia Picanto με 100 ίππους και SUV χαρακτήρα

Η Kia παρουσίασε και επισήμως μία νέα έκδοση του λιλιπούτειου μοντέλου της, του Kia Picanto, η οποία υιοθετεί πολλά στοιχεία από μοντέλα SUV και θα κάνει την επίσημη εμφάνισή της στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: Η Mazda δεν τα παρατάει με τον Wankel

Το Kia Picanto X-Line, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, έχει κάτω από το καπό του τον τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.0 λτ. T-GDI, ο οποίος αποδίδει 100 ίππους στις 4.500 σ.α.λ. και 172 Nm ροπής, από τις 1.500 έως και τις 4.000 σ.α.λ. και χαρίζει 0-100 χλμ./ώρα σε 10,1 δλ. με μέση κατανάλωση στα 4,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 104 γρ./χλμ.

Στην συγκεκριμένη έκδοση, το Picanto έχει να επιδείξει μία σειρά από αλλαγές, στην εμφάνισή του, τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό του, ενώ πλέον η απόστασή του από το έδαφος είναι αυξημένη κατά 15 χλστ. (156 χλστ. απόσταση από το έδαφος) προκειμένου να δικαιολογεί τον crossover χαρακτήρα του.

Παράλληλα διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, μαύρο πλαστικό περιμετρικά και χαμηλά του αμαξώματος, ανασχεδιασμένη μάσκα σε λαχανί χρώμα και επίσης λαχανί λεπτομέρειες στο αμάξωμά του που υπογραμμίζουν τις «ποδιές» από χρώμιο εμπρός και πίσω.

Δείτε επίσης: Έρχεται η πιο… τρελή BMW M που φτιάχτηκε ποτέ!

Στο εσωτερικό του, το Kia Sportage X-Line έχει να επιδείξει δερμάτινο, τριάκτινο τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος και λαχανί ραφές, νέα πάνελ στις πόρτες σε λευκό και λαχανί χρώμα, πεντάλ αλουμινίου και οθόνη 7 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων το οποίο είναι συμβατό με Apple Car Play και Android Auto.

Θυμίζουμε πως το νέο Kia Picanto κυκλοφορεί ήδη και στην ελληνική αγορά, ενώ η εμπορική καριέρα του Picanto X-Line θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store