Έρχεται η πιο… τρελή BMW M που φτιάχτηκε ποτέ!

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων πως η BMW θα προσφέρει ακόμη πιο σκληροπυρηνικές εκδόσεις όλων των μοντέλων της M, γερμανικά μέσα αναφέρουν πως η Μ2 θα παρουσιαστεί σε μερικούς μήνες από τώρα, σε έκδοση CS ή Competition σε μόλις 1.000 μονάδες…


Διαβάστε ακόμη: Σε ισχύ από σήμερα οι νέες εργοστασιακές καταναλώσεις των αυτοκινήτων

Βέβαια αυτό είναι κάτι που έχουμε ακούσει και στο παρελθόν, μόνο που πλέον οι φήμες αρχίζουν και γίνονται πιο συγκεκριμένες, καθώς μιλάνε για παραγωγή 1.000 μονάδων (κάτι που σημαίνει πως θα είναι εξαιρετικά σπάνιο το αυτοκίνητο).

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα ακούγονται από τα γερμανικά μέσα, η BMW M2 CS ή Competition (δεν έχει αποφασιστεί ακόμη η ονομασία της), θα είναι το διασκεδαστικότερο μοντέλο που έχει κατασκευαστεί ποτέ από το M Division!

Η νέα, σκληροπυρηνική έκδοση της BMW M2 (την οποία βλέπουμε πιο πάνω, σε ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα), θα είναι ελαφρύτερη, χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, θα εφοδιάζεται με αποτελεσματικότερο αεροδυναμικό bodykit, ενώ θα έχει κάτω από το καπό της τον 3.0 λτ. διτούρμπινο βενζινοκινητήρα που συναντάμε στα M3/M4. Πρόκειται για τον κινητήρα με την κωδική ονομασία S55, που για την περίσταση θα αποδίδει 400+ ίππους.

Δείτε επίσης: BMW M… φύλιος (+video)

Εκτός από τις αλλαγές στην εμφάνιση και το μοτέρ, η BMW M2 CS θα έχει νέο σετάρισμα στην ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα (προαιρετικά κεραμικά), νέες ρυθμίσεις για πιο άγριο προφίλ στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα την δούμε και με χειροκίνητο κιβώτιο. Όσον αφορά στις επιδόσεις της, υπολογίζεται πως για το 0-100 χλμ./ώρα θα χρειάζεται κοντά στα 4,0 δλ.

Τέλος, οι πληροφορίες λένε πως οι παραγγελίες θα ανοίξουν το 2018, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του ίδιου έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store