Lada Vesta με φυσικό αέριο και αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων

Το AVTOVAZ Group ξεκίνησε την παραγωγή του Lada Vesta CNG, το οποίο αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία της μάρκας με κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνης – φυσικού αερίου). 

Κατά την εξέλιξη του Vesta CNG δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια. Μια σύγχρονη συνθετική μεταλλική δεξαμενή, εξοπλισμένη με μια ενσωματωμένη βαλβίδα ασφαλείας, που αποτρέπει την ανεξέλεγκτη διαρροή αερίου σε περίπτωση βλάβης, έχει τοποθετηθεί πίσω από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Η δεξαμενή αυτή έχει χωρητικότητα 90 λίτρων, σχεδιασμένη για 18 κ.μ. φυσικού αερίου. Χάρη στο μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 480 λίτρων, η εγκατάσταση του εξοπλισμού φυσικού αερίου δεν επιβαρύνει σημαντικά τον χώρο φόρτωσης.

Το Vesta CNG εφοδιάζεται με τον 1.600άρη κινητήρα βενζίνης και προσφέρει συνολική αυτονομία πάνω από 1.000 χιλιόμετρα. Επιδόσεις δεν αναφέρονται με την χρήση φυσικού αερίου, ωστόσο ο εν λόγω κινητήρας με μόνο την χρήση βενζίνης αποδίδει 106 ίππους και 148 Nmροπής, προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δευτερόλεπτα και η μεικτή κατανάλωση είναι στα 6,9 λτ./100 χλμ.

Διαβάστε ακόμα:

Με 10 ευρώ διανύσαμε 360 χιλιόμετρα με φυσικό αέριο

Νέο μοτέρ 1.0 λτ. φυσικού αερίου από την VW

Get it on Google Play Download on the App Store