Ανοικτή Lamborghini Aventador S με 740 ίππους

Πριν λίγο καιρό η Lamborghini παρουσίασε την Aventador S, η οποία ήταν κάτι παραπάνω από μία απλή ανανέωση, καθώς είχε να επιδείξει αρκετές διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη Aventador.

Διαβάστε ακόμη: Αυτοκίνηση 2017: Ημέρες, ώρες και τιμές εισιτηρίων

Πλέον την σκυτάλη παίρνει η Aventador S Roadster με τους 740 ίππους, η οποία θα κάνει την εμφάνισή της στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ενώ λίγο αργότερα θα ξεκινήσει και η εμπορική της διάθεση επί ευρωπαϊκού εδάφους, με τιμή (προ φόρων) στα 314.000 ευρώ.

Η Lamborghini Aventador S Roadster διαθέτει μία σειρά από αεροδυναμικές αλλαγές στο αμάξωμά της (βελτιώνουν έως και 130% την αεροδυναμική της απόδοση σε σχέση με αυτή της Aventador), νέα απόληξη εξάτμισης και ανασχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου.

Φυσικά, επειδή μιλάμε για μοντέλο Roadster δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην οροφή η οποία ζυγίζει κάτι λιγότερο από έξι κιλά και μπορεί να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από το εμπρός καπό του αυτοκινήτου.

Το μοτέρ της είναι όπως και στην περίπτωση της Coupe V12 6.5 λτ. το οποίο αποδίδει 740 ίππους και η ροπή του είναι 690 Nm. Η Aventador S Roadster είναι τετρακίνητη, ενώ για πρώτη φορά διατίθεται με τετραδιεύθυνση, έχει ενεργή ανάρτηση και εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων που υπόσχεται αλλαγές σε μόλις 50 χλστ. του δευτερολέπτου. Ενδεικτικές των δυνατοτήτων της είναι οι επιδόσεις της, καθώς για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 3,0 δλ. ενώ η τελική της ταχύτητα είναι στα 350 χλμ./ώρα.

Δείτε επίσης: Crash tests σε εννιά νέα μοντέλα με 3, 4 και 5 αστέρια

Όσον αφορά στο εσωτερικό της, αυτό είναι ντυμένο με δέρμα και ανθρακονήματα ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και το σύστημα πολυμέσων είναι νέο.

Get it on Google Play Download on the App Store