Νέα Lamborghini Gallardo LP 570 4 Squadra Corse (upd)

Τη νέα έκδοση της Gallardo παρουσιάζει η Lamborghini στην έκθεση της Φρανκφούρτης, την LP 570-4 Squadra Corse, η οποία εξελίχθηκε για να μεταφέρει την οδηγική συμπεριφορά και αίσθηση της αγωνιστικής πίστας απευθείας στο δρόμο. Η νέα αυτή Lamborghini βασίζεται στην Gallardo Super Trofeo και εξελίχθηκε από το αγωνιστικό τμήμα της φίρμας, το Squadra Corse (εξού και η ονομασία της).

Εξωτερικά διακρίνεται από τα κατασκευασμένα από ανθρακόνημα τμήματα, όπως η πίσω αεροτομή και το καπό που προέρχονται από το αγωνιστικό αυτοκίνητο, ενώ ελαφριά υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλα τμήματα με αποτέλεσμα να μειωθεί το βάρος της κατά 70 κιλά (σύνολο 1.340). Επίσης φέρει μαύρες ζάντες αλουμινίου και την ιταλική σημαία στα πλαϊνά, ενώ στο εσωτερικό έχει γίνει ευρεία χρήση ανθρακονήματος και αλκαντάρα.

Με αναλογία βάρους/ισχύος στα 2,35 κιλά/ίππο, η Gallardo LP 570-4 Squadra Corse με τον V10 κινητήρα των 570 ίππων και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο 6τάχυτο κιβώτιο επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δλ., στα 0-200 χλμ./ώρα σε 10.4 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα. Επίσης, εφοδιάζεται με κεραμικά δισκόφρενα, ενώ η τετρακίνηση φροντίζει για τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση. 

Get it on Google Play Download on the App Store