Νέα επετειακή Lamborghini Aventador LP 700-4 Pirelli Edition

Μια νέα ειδική έκδοση παρουσιάζει η Lamborghini, την Aventador LP 700-4 Pirelli Edition για τον εορτασμό της μακρόχρονης συνεργασίας μεταξύ των δύο ιταλικών εταιρειών, που ξεκινά από το 1963, όταν Ferruccio Lamborghini προμηθεύτηκε ελαστικά Pirelli για το πρώτο του αυτοκίνητο, την 350 GTV prototype.

H Aventador LP 700-4 Pirelli Edition προσφέρεται σε εκδόσεις coupe και roadster με δίχρωμο αμάξωμα. Η πρώτη επιλογή διαθέτει μαύρο ματ χρώμα στην οροφή, καθρέπτες, κάλυμμα του κινητήρα και στις κολόνες, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το υπόλοιπο αμάξωμα στα χρώματα Giallo Spica, Rosso Mars, Bianco Isis, Nero Aldebaran, Grigio Liqueo, και Grigio Ater. Η δεύτερη πρόταση προσφέρεται με μαύρο γυαλιστερό στα προαναφερθέντα τμήματα αλλά με ματ το υπόλοιπο χρώμα του αμαξώματος (Bianco Canopus, Nero Nemesis, Grigio Adamas, και Grigio Titans).

Ανεξαρτήτως χρωματικών συνδυασμών, η Aventador LP 700-4 Pirelli Edition ξεχωρίζει ακόμα από τις κόκκινες διακριτικές ρίγες στα τόξα της οροφής, στους αεραγωγούς, στους καθρέπτες και στα ελαστικά P Zero, τα οποία συνδυάζονται με μαύρες γυαλιστερές ζάντες 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω.

Για την κίνηση της Aventador LP 700-4 Pirelli Edition παραμένει χωρίς αλλαγές το V12 μηχανικό σύνολο των 6.5 λτ. απόδοσης 700 ίππων και 690 Nm ροπής, το οποίο επιταχύνει το ιταλικό supercar στα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δλ. η τελική ταχύτητα φτάνει τα 350 χλμ./ώρα, ενώ η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 16,0 λτ./100 χλμ. και 370 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Τέλος, στο εσωτερικό της ειδικής αυτής έκδοσης της Aventador υπάρχουν μαύρες επενδύσεις αλκαντάρα με κόκκινες ραφές, καθώς και πλακέτα «Pirelli special series». Τιμή δεν ανακοινώνεται, ωστόσο οι υποψήφιοι πελάτες μάλλον δεν θα ενοχληθούν εάν κοστίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ παραπάνω από τις «κοινές» Aventador.

Get it on Google Play Download on the App Store