Νέο μικρό Mazda Hazumi με ολοκαίνουργιο 1.5 diesel κινητήρα

Με το πρωτότυπο μοντέλο Hazumi, η Mazda δείχνει πως θα είναι το μελλοντικό μικρό αυτοκίνητό της, το οποίο σε σχέση με το υπάρχον Mazda2 διαθέτει αισθητά πιο δυναμική εικόνα, σύμφωνα με την σχεδιαστική φιλοσοφία KODO, αλλά και ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις. Πιο συγκεκριμένα το Mazda Hazumi έχει μήκος 4.070 χιλιοστά (έναντι 3.920 χλστ. το Mazda2), πλάτος 1.730 χιλιοστά, ύψος 1.450 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.585 χιλιοστά.

Οι αιχμηρές γραμμές, τα έντονα νεύρα, η καμπύλη οροφή, οι ζάντες των 18 ιντσών και πολλές ακόμα λεπτομέρειες χαρίζουν στο Hazumi σπορτίφ εμφάνιση και έντονα νεανικό στιλ. Αντίστοιχα και το εσωτερικό διακρίνεται για τη δυναμική του και μινιμάλ αισθητική θυμίζοντας περισσότερο σπορ αυτοκίνητο παρά μικρό.

Παγκόσμια πρεμιέρα μαζί με το Hazumi κάνει και ο νέος μικρός καθαρός και ελαφρύς κινητήρας ντίζελ SKYACTIV-D 1.5. Για το ολοκαίνουργιο αυτό μηχανικό σύνολο η Mazda αναφέρει πως προσφέρει άφθονη ροπή, δυναμικές επιδόσεις και γραμμική απόδοση μέχρι την κόκκινη περιοχή του στροφόμετρου, καθώς και εκπομπές CO2 κάτω από 90 γρ./χλμ. 

Get it on Google Play Download on the App Store