Νέες Mercedes S-Class Coupe και Cabrio με έως 630 ίππους (+video)

Λίγο διάστημα μετά την παρουσίαση της ανανεωμένης γενιάς της S-Class, η Mercedes αποκαλύπτει και την ανανεωμένη γενιά των S-Class Coupe και Cabrio, ώστε στη συνέχεια τα νέα μοντέλα να κάνουν την επίσημη πρώτη τους στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης την ερχόμενη εβδομάδα.


Σχεδιαστικά, οι ανανεωμένες γενιές των υπερπολυτελών γερμανικών μοντέλων ξεχωρίζουν με τα high-tech OLED φώτα τους (οργανικές δίοδοι, αυτόφωτες), για εντυπωσιακό φωτισμό. Στις κορυφαίες S 63 AMG και S 65 AMG έχει τοποθετηθεί και η νεότερη γρίλια των AMG μοντέλων, ενώ έχουν ανανεωθεί και οι προφυλακτήρες. Καινούργια σχέδια διαθέτουν και οι ζάντες (σφυρήλατες στις AMG).

Διαβάστε ακόμα: Νέα εικόνα του Mercedes-AMG Project One των 1.000 ίππων

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί ξεχωρίζουν οι νέες επενδύσεις και χρωματισμοί, οι αναβαθμισμένες οθόνες υψηλής ευκρίνειας 12,3 ιντσών (πίνακας οργάνων, σύστημα infotainment), τα touch κουμπιά στο τιμόνι, αλλά και το extra σύστημα Energizing Comfort Control, που παραμετροποιεί τον κλιματισμό, το φωτισμό, τις λειτουργίες μασάζ και το εσωτερικό άρωμα ανάλογα με τα θέλω των επιβατών.

Στο εσωτερικό των κορυφαίων AMG εκδόσεων υπάρχουν ειδικά σπορ καθίσματα AMG με δέρμα, Nappa και λογότυπα AMG, ένας νέος κρυφός φωτισμός, τριάκτινο τιμόνι με paddles αλλαγής σχέσεων, αλλά και ειδικό AMG menu για το σύστημα πολυμέσων.

Διαβάστε ακόμα: Ποιες είναι οι πιο δυνατές Mercedes της ελληνικής αγοράς;

Στους κινητήρες, αρχική επιλογή και μόνο για την S-Class Coupe είναι ο 3λίτρος V6 των 367 ίππων της S 450 Coupe 4Matic. Ακολουθεί σε κουπέ και κάμπριο ο 4λιτρος twin-turbo V8 της S 560 με τα 469 άλογα και τα 700 Nm ροπής. To μοτέρ αυτό για να μειώσει την κατανάλωση και τους ρύπους (έως και κατά 8%), διαθέτει και σύστημα που απενεργοποιεί τους μισούς κυλίνδρους του, όταν δεν απαιτείται η λειτουργία τους.

Στην κορυφή της γκάμας τοποθετούνται οι ανανεωμένες AMG S 63 και AMG S 65, με την πρώτη να αποκτά για πρώτη φορά τον 4λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα με 612 άλογα και 900 Nm ροπής. Μαζί με το 9τάχυτο αυτόματο AMG Speedshift MCT κιβώτιο και την τετρακίνηση 4Matic+, το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόνο 3,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα (πακέτο AMG Driver’s χωρίς τον ηλεκτρονικό περιοριστή).

Διαβάστε ακόμα: Νέα Mercedes-Maybach 6 Cabriolet με 750 “πράσινα” άλογα

Σε ό,τι αφορά στις κορυφαίες Mercedes-AMG S 65 Coupe και Cabrio, διατηρείται ο 6λιτρος V12 twin-turbo κινητήρα των 630 ίππων και 1.000 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και κίνηση στους πίσω τροχούς. Το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόνο 4,1 δευτερόλεπτα.

Να σημειώσουμε ότι η Mercedes σε όλες τις ανανεωμένες S-Class Coupe και Cabrio προσφέρει τα πλέον προηγμένα συστήματα ασφαλείας, ενώ έχουν γίνει και πολλές βελτιώσεις στην ενεργή ανάρτηση όλων των εκδόσεων.


Get it on Google Play Download on the App Store