Αυτή είναι η νέα Mercedes G-Class

Λίγες ώρες μετά τα επίσημα στοιχεία για τις εκτός δρόμου ικανότητες αλλά και τις φωτογραφίες με καμουφλάζ ήρθε η ώρα για την εμφάνιση των πρώτων φωτογραφιών της νέας Mercedes G-Class από το AutoWeek.NL.


Σε αυτές παρατηρούμε το αναμενόμενο, μία εμφάνιση που διατηρεί τη βασική δομή των προηγούμενων και εικονικών γενεών ωστόσο υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις με στόχο να δείχνει και τελικά να είναι ακόμα πιο σύγχρονη. Περισσότερες καμπύλες, μεγαλύτεροι προβολείς ομίχλης, φωτιστικά σώματα LED και νέο χρώμα είναι μόνον τα βασικά.

Διαβάστε ακόμα: Οι εκτός δρόμου ικανότητες της νέας Mercedes G-Class (+video)

Αντίστοιχη και η εικόνα στο εσωτερικό που διατηρεί τη βασική φόρμα αλλά οι μεγάλες σύγχρονες έγχρωμες οθόνες αλλάζουν πολύ την αίσθηση που αποκομίζουν οδηγός και επιβαίνοντες. Φωτογραφίες είχαμε δει και στο πρόσφατο παρελθόν αλλά πλέον έχουμε και εικόνες από την πιο πολυτελή έκδοση με τις ξύλινες επενδύσεις και τη διχρωμία.

Θυμίζουμε ότι η νέα Mercedes G-Class θα έχει τρία διαφορικά, ανεξάρτητη μπροστινή ανάρτηση καθώς και καινούργιους άξονες. Σε ότι έχει να κάνει με τα νούμερα οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής είναι 31° και 30° αντίστοιχα. Νέο στοιχεία στην τετρακίνηση η δυνατότητα σε ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα κλειδώματος της ροπής 40% στον εμπρόσθιο άξονα και 60% στο οπίσθιο άξονα.

Δείτε ακόμα: Mercedes G-Class τα βάζει με τη φύση… και νικάει (+video)

Καινούργιο και το G-Mode που ενεργοποιείται μόλις ο οδηγός κομπλάρει τα διαφορικά και επεμβαίνει ηλεκτρονικά στην απόκριση του γκαζιού, στο σύστημα διεύθυνσης αλλά και στην ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση με στόχο την υπερκέραση κάθε εμποδίου και δυσκολίας. Το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC με μετατροπέα ροπής είναι ειδικά σχεδιασμένο για την Mercedes G-Class.

Get it on Google Play Download on the App Store