Mercedes Vision Golf Cart: Ιδανικό για παίκτες Golf

Κατά τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος Open στο golf, η Mercedes παρουσίασε ένα όραμα για το πώς θα είναι σχεδιαστικά και όχι μόνον το αυτοκίνητο του αθλήματος στο μέλλον. Τo Mercedes Vision Golf Cart είναι ένα φουτουριστικό όχημα με λειτουργικά χαρακτηριστικά ακριβώς εστιασμένο να καλύψει τις ανάγκες των παικτών του αθλήματος μελλοντικά. Το Vision Golf Cart είναι αρχικά ηλεκτρικό και διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή του για την φόρτισή των μπαταριών του, ενώ αντί για τιμόνι και πεντάλ, διαθέτει ένα εύκολο στη χρήση Joystick.

Στην κεντρική του κονσόλα βρίσκεται μία περιστρεφόμενη πλατφόρμα η οποία μπορεί να φιλοξενήσει  tablet ή smartphone και διαθέτει θύρα USB και Bluetooth και από εκείνα ελέγχονται διάφορες λειτουργίες του οχήματος όπως είναι το σύστημα κλιματισμού, το ηχοσύστημα, το Head Up Display, ή ακόμα και η επικοινωνία του οχήματος με το Golf Club ή και με άλλα αυτοκίνητα παικτών που βρίσκονται κοντά. Το Head Up Display με τη σειρά του έχει την ικανότητα να εμφανίζει στον παίκτη του golf και χειριστή του οχήματος διάφορα στοιχεία που αφορούν το παιχνίδι όπως είναι η διάταξη της πίστας, η τρέχουσα κατάσταση του παιχνιδιού, ακόμα και πληροφορίες για τον καιρό.

Το Vision Golf Cart διαθέτει και διάφορα  άλλα καινοτόμα συστήματα όπως είναι η λειτουργία “fore button” η οποία με το πάτημα ενός κουμπιού ειδοποιεί του παίκτες για άστοχη βολή. Διαθέτει επίσης σύστημα συσκότισης του παρμπρίζ έτσι ώστε σε συνθήκες έντονου φωτισμού να μην τυφλώνεται ο οδηγός, ενώ το αλεξικέραυνο, οι αισθητήρες βροχής, o υαλοκαθαριστήρας και οι πόρτες του που τοποθετούνται εύκολα, προστατεύουν σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Οι εσωτερικοί του χώροι τέλος, αποτελούν άλλο ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του Vision Golf Cart αφού οι παίκτες golf έχουν και ιδιαίτερες απαιτήσεις στον τομέα. Έτσι το όχημα διαθέτει ειδικές θέσεις για τα μπαστούνια του αθλήματος πίσω από τα καθίσματα καθώς και άφθονους άλλους χώρους στο εσωτερικό του, ψυγείο και ποτηροθήκες που κρατούν ζεστά η κρύα τα μπουκάλια που τοποθετούνται σε εκείνες.

Το Vision Golf Cart μπορεί να κινηθεί και εκτός πίστας golf, αφού διαθέτει φώτα και μπορεί να βγάλει άδεια χρήσης σε κανονικούς δρόμους.

Get it on Google Play Download on the App Store