Νέα Mercedes C-Class Estate για ακόμα υψηλότερες ανέσεις

Η νέα 4η κατά σειρά γενιά της C-Class Estate είναι επιβλητική και όπως και τα υπόλοιπα νέα μοντέλα της Mercedes αρκετά δυναμική παρά την  προσθήκη του επιπλέον -συνήθως άχαρου- όγκου στο πίσω μέρος, ενώ εμπρός διατηρεί την αισθητική της σεντάν C-Class. Το πίσω μέρος δένει αρμονικά με το σύνολο διαμορφώνοντας ένα κομψό station wagon αυτοκίνητο, όπου κύρια χαρακτηριστικά εκεί είναι τα όμορφα φωτιστικά σώματα και η ιδιαίτερη σχεδίαση του κάτω μέρους του προφυλακτήρα με τις ενσωματωμένες απολήξεις των εξατμίσεων.

Η νέα Mercedes C-Class Estate είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη γενιά της κατά 96 χλστ. (4.702 χλστ. μήκος), πιο φαρδιά κατά 40 χλστ. (1.810 χλστ.) και το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο κατά 80 χλστ. (2.840 χλστ.). Ωστόσο, παρά την αύξηση των διαστάσεών της, η νέα C-Class είναι ελαφρύτερη από την προηγούμενη κατά 65 κιλά.

Στο εσωτερικό της συνδυάζονται περίτεχνα η πολυτέλεια με την σπορ αισθητική όπως και στις υπόλοιπες εκδόσεις της C-Class, με την ποιότητα και το φινίρισμα να είναι κορυφαίου επιπέδου. Ούσα μεγαλύτερη σε εξωτερικές διαστάσεις, η Estate έκδοση της C-Class εμφανίζει αντίστοιχα μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες της. Πιο συγκεκριμένα ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών είναι μεγαλύτερος κατά 45 χλστ. ενώ ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 490 λίτρα, είναι δηλαδή μεγαλύτερος κατά 5 λίτρα έναντι της προηγούμενης γενιάς. Τα καθίσματα πίσω είναι αναδιπλούμενα ανεξάρτητα σε διαμόρφωση 40:20:40 (αντί του 60:40 της προηγούμενης) και έτσι μπορεί να διαμορφωθεί σε ένα υπερ-άνετο 4θέσιο εσωτερικό προσφέροντας επιπλέον τη δυνατότητα με την αφαίρεση του κεντρικού καθίσματος, την μεταφορά μεγάλων σε μήκος αντικειμένων.  

Οι κινητήρες που θα εφοδιάζουν τη νέα C-Class Estate προέρχονται από τις υπόλοιπες εκδόσεις της σεντάν C-Class. Αρχικά συναντάμε τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα της έκδοσης C180 με χωρητικότητα 1.595 κ.εκ. και απόδοση 156 ίππων. Η έκδοση C200 εφοδιάζεται με τον επίσης 4κύλινδρο κινητήρα των 1.991 κ.εκ. με την απόδοσή του να ανέρχεται στους 184 ίππους, ενώ η έκδοση C250 εφοδιάζεται με τον ίδιο κινητήρα αλλά με απόδοση 210 ίππων. Την γκάμα θα πλαισιώνει και ένας 3.0 λτ. biturbo 6κύλινδρος κινητήρας απόδοσης 333 ίππων.

Στους πετρελαιοκινητήρες θα υπάρχουν οι εκδόσεις C220 BlueTEC και C250 BlueTEC που είναι εστιασμένοι στην χαμηλή κατανάλωση και εφοδιάζονται με τον ίδιο κινητήρα χωρητικότητας 2.143 κ.εκ. με την απόδοσή τους να ανέρχεται στους 170 και 204 ίππους αντίστοιχα.

Με την έναρξη της παραγωγής της τον Σεπτέμβριο, η C-Class Estate θα έχει στην γκάμα και δύο ακόμα προσθήκες κινητήρων, τις εκδόσεις C180 BlueTEC (1.8 λίτρα με 115 ίππους) και C200 BlueTEC, ενώ τον Δεκέμβρη θα προστεθεί και η έκδοση C250 BlueTEC 4MATIC με τετρακίνηση.

Η νέα C-Class Estate θα ενσωματώνει όλα τα τεχνολογικά προηγμένα συστήματα της σεντάν C-Class (δείτε εδώ), ενώ θα περιλαμβάνει προαιρετικά και την ανάρτηση AIRMATIC με τρεις επιλογές για τον οδηγό, τις Comfort, Eco, Sport και Sport Plus. 

Get it on Google Play Download on the App Store