Οι νέες Mercedes E-Class Coupe & Cabrio

Λίγες μέρες μετά την επίσημη παρουσίαση της ανανεωμένης Mercedes E-Class, η γερμανική φίρμα παρουσιάζει επίσημα και τις αναβαθμισμένες E-Class Coupe και Cabrio. Αμφότερες διακρίνονται για το πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρόσθιο τμήμα τους με τη πιο δυναμική εικόνα σε σχέση με της σεντάν E-Class, ενώ και πίσω υπάρχουν αλλαγές στα φωτιστικά σώματα και στους προφυλακτήρες. Μικροαλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό, οι οποίες εντοπίζονται στο ανασχεδιασμένο τριάκτινο τιμόνι, στη χρήση νέων υλικών, στη νέας σχεδίασης κεντρική κονσόλα με το αναλογικό ρολόι και την TFT οθόνη των 14,7 ιντσών.

Διαφορές υπάρχουν και στους κινητήρες, οι οποίοι είναι ίδιοι με της ανανεωμένης σεντάν Mercedes E-Class και περιλαμβάνουν σύστημα ECO start/stop και τη νέα τεχνολογία BlueDIRECT. Συνολικά οι ανανεωμένες Mercedes E-Class Coupe και Cabrio εφοδιάζονται με 6 μηχανικά σύνολα βενζίνης ισχύος από 181 (πλέον ο αρχικός κινητήρας είναι 2.0 λίτρων) έως 402 ίππους και με 3 ντίζελ. Επιπλέον όλες οι εκδόσεις διαθέτουν το ηλεκτρομηχανικό μεταβλητής υποβοήθησης σύστημα διεύθυνσης Direct-Steer και την προσαρμοζόμενη ανάρτηση AGILITY GONTROL. Προαιρετικά εφοδιάζονται με το πακέτο Dynamic Handling που περιλαμβάνει πιο σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης, ενώ υπάρχει και δυνατότητα επιλογής ρυθμίσεων -μέσω χειριστηρίου- της σκληρότητας της ανάρτησης, της απόκρισης του γκαζιού και των αλλαγών των σχέσεων μετάδοσης.

Τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας ενισχύουν μια πλειάδα από συστήματα όπως είναι DISTRONIC PLUS που βοηθά τον οδηγό να μείνει στην προεπιλεγμένη πορεία, το PRE-SAFE Brake, που ακινητοποιεί αυτομάτως το αυτοκίνητο σε ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα εάν ανιχνεύει πεζό και ο οδηγός δεν έχει πατήσει το φρένο, το Traffic Sign Assist που ανιχνεύει ακόμα και τις περιοχές που απαγορεύεται η προσπέραση, μια κάμερα με οπτικό πεδίο 360 μοιρών κ.α. 

Get it on Google Play Download on the App Store