Nissan Qashqai diesel με 7.444 χιλιόμετρα

Το Nissan Qashqai δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθότι πρόκειται για ένα από τα best seller και αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα στην Ελλάδα. Άλλωστε είναι το μοντέλο που πρωτοστατεί επί σειρά ετών στα μικρομεσαία SUV, ενώ το καινούργιο είναι σημαντικά αναβαθμισμένο και με premium χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά ζήτηση υπάρχει ακόμα και για το προγενέστερο, αφού διατίθεται πάρα πολλά από δεύτερο χέρι, με διάφορους κινητήρες και επίπεδα εξοπλισμού. Το συγκεκριμένο το επιλέξαμε γιατί είναι το Qashqai με τα λιγότερα χιλιόμετρα που υπάρχει στην Ελλάδα, με ντίζελ κινητήρα. Σύμφωνα με την περιγραφή της αγγελίας είναι ταξινομημένο τον Φεβρουάριο του 2019 και έκτοτε το οδόμετρό του έχει γράψει μόλις 7.444 χιλιόμετρα. Μάλιστα είναι φουλ εξοπλισμένο και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 6 αερόσακους, σύστημα διατήρησης λωρίδας, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματο κλιματισμό, σύστημα πολυμέσων, πλοήγηση, περιμετρικές κάμερες 360 μοιρών, γυάλινη πανοραμική οροφή, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και πάρα πολλά ακόμη.

Ο κινητήρας που το κινεί είναι ο 1.6 λτ. dCi, συνδυασμένος με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT. Η απόδοσή του φτάνει τους 130 ίππους στις 4.000 σ.α.λ. και τα 320 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ., με 0-100 χλμ./ώρα σε 11,1 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 183 χλμ./ώρα. Στην πράξη το μοτέρ με το CVT συνεργάζονται πολύ καλά, ενώ η ποιοτική λειτουργία του ντίζελ και η πραγματική κατανάλωση (δοκιμής) στα 6,2 λτ./100 χλμ., αποτελούν ορισμένα από τα βασικά του γνωρίσματα.

Το γεγονός όμως ότι πρόκειται για Qashqai πλούσια εξοπλισμένο, με πετρελαιοκινητήρα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τόσα λίγα χιλιόμετρα, έχει και τον ανάλογο αντίκτυπο στην τιμή του. Η εμπορία που το πουλά ζητά το ποσό των 29.999 ευρώ, όταν για παράδειγμα το νέο και σαφώς αναβαθμισμένο Qashqai 1.3 λτ. 140 PS Premium κοστίζει από 32.990 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store