Αξιόπιστο αυτοκίνητο πόλης με 8.000 ευρώ

Οι πλειοψηφία των οδηγών κινούνται εντός πόλεων, οπότε είναι εύλογο τα μικρότερα αυτοκίνητα να είναι δημοφιλή και περιζήτητα, αφού εξυπηρετούν ιδανικά τις διαδρομές ρουτίνας. Γεγονός που ισχύει για τα καινούργια αλλά και για τα μεταχειρισμένα, γιατί με λιγότερα χρήματα διατίθενται αξιόλογα μοντέλα.

Ένα τέτοιο μίνι αυτοκίνητο που είναι σε θέση να εξυπηρετήσει πολλούς, είναι αξιόπιστο, προσφέρεται σε προσιτές τιμές και έχει χαμηλό κόστος χρήσης, είναι το προγενέστερο Kia Picanto. Μοντέλα του 2012-2016 με τον 1.000άρη κινητήρα πωλούνται κατά μέσο όρο κοντά στις 7.000-8.000 ευρώ, όταν για παράδειγμα ένα καινούργιο μοντέλο της  ίδιας κατηγορίας κοστίζει του τουλάχιστον 5.000 ευρώ παραπάνω.

Το δεύτερης γενιάς Picanto διατηρεί ένα νεανικό στιλ σχεδιαστικά και έχει μαζεμένες διαστάσεις (μήκος 3.595 χλστ.). Γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά ευέλικτο και εύκολο στο παρκάρισμα. Αντίστοιχα και το εσωτερικό του παραμένει ενδιαφέρον από αισθητικής πλευράς και καλοφτιαγμένο. Ο οδηγός κάθεται ψηλά έχοντας καλή περιφερειακή ορατότητα, ενώ θα εξοικειωθεί αμέσως με τις θέσεις και λειτουργίες των διαφόρων χειριστηρίων. Οι χώροι βολεύουν τέσσερα άτομα, καθώς στο πίσω κάθισμα ο αέρας για τα γόνατα είναι ικανοποιητικός. Όσο για τις αποσκευές, τα 200 λίτρα επαρκούν για τις καθημερινές ανάγκες.

Ο 1.000άρης κινητήρας με τους 69 ίππους και τα 95 Nm ροπής είναι ιδανικός για το Picanto, αφού το κινεί με άνεση, εμφανίζει πολιτισμένη λειτουργία και οι απαιτήσεις του σε καύσιμο είναι πολύ χαμηλές. Σύμφωνα με την Kia, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 14,4 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 153 χλμ./ώρα, ενώ η μεικτή κατανάλωση είναι 4,2 λτ./100 χλμ. Παρά τον αστικό του προσανατολισμό, το Picanto δεν προβληματίζει ακόμα και υπό πίεση επιδεικνύοντας καλή σταθερότητα και ουδέτερο χαρακτήρα. Το τιμόνι του προσφέρει μέτρια αίσθηση γύρω από τη θέση της ευθείας, αλλά δεν ενοχλεί σε αστικές συνθήκες.

Get it on Google Play Download on the App Store