Πολυτελές αυτοκίνητο σε τιμή μικρών μεταχειρισμένων

Η πολυτέλεια αρέσει στους περισσότερους, πόσο δε μάλλον όταν αυτή είναι όσο το δυνατόν προσιτή. Από ρούχα, παπούτσια και ρολόγια, έως φυσικά και τα αυτοκίνητα, που τόσο πολύ αγαπά ο κόσμος τα premium. Όταν μάλιστα στη μάσκα υπάρχει και το αστέρι της Mercedes, τότε το ίματζ, η ποιότητα, η ασφάλεια και η τεχνολογία ανεβαίνουν σε υψηλά επίπεδα.

Το πιο προσιτό μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας από την Στουτγκάρδη, είναι από το 1999 έως σήμερα η A-Class. Τώρα βρίσκεται αισίως στην τέταρτη γενιά της, η οποία είναι δίχως αμφιβολία η πιο σπορτίφ και high-tech από ποτέ άλλοτε. Ωστόσο αγοραστικό ενδιαφέρον υπάρχει και για τις προγενέστερες, όπως είναι η δεύτερης γενιάς Α 150 (αργότερα ονομάστηκε  Α 160). Διαθέσιμα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα υπάρχουν πολλά και σε προσιτές τιμές, με ένα μέσο όρο κοντά στις 9.000 ευρώ, όσον αφορά τις facelift του 2008-2012.

Η A-Class W169 παρουσιάστηκε στις 21 Ιουνίου του 2004 και στις 27 Μαρτίου του 2008 εμφανίστηκε με αλλαγές. Αυτές εντοπίζονται στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μάσκα, καθρέπτες και φωτιστικά σώματα. Εκτός από την 5θυρη υπήρχε και η 3θυρη με ίδιες διαστάσεις, όπως είναι μήκος 3.883 χλστ., πλάτος 1.764 χλστ. ύψος 1.593 χλστ. και μεταξόνιο 2.568 χλστ.

Στο εσωτερικό της A-Class δεύτερης γενιάς κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η υψηλή ποιότητα κατασκευής, με τα μαλακά πλαστικά σε όλες σχεδόν τις επιφάνειες. Ο οδηγός κάθεται ψηλά λόγω του πατώματος τύπου «σάντουιτς», γεγονός που μαζί με τις πολλές γυάλινες επιφάνειες βελτιώνει την ορατότητα. Παρά τις μικρές εξωτερικές της διαστάσεις, η A-Class είναι άνετη για 4 επιβάτες, χάρη και στο χαμηλό κεντρικό τούνελ. Επίσης, για τις αποσκευές υπάρχουν 435 λίτρα στο πλήρως εκμεταλλεύσιμο πορτ μπαγκάζ.

Στην ανανεωμένη A-Class του 2018 προστέθηκε και η έκδοση A150 BlueEFFICIENCY με το σύστημα ECO Start-Stop. Για την κίνηση της Α 150 φροντίζει το 8βάλβιδο μηχανικό σύνολο των 1.5 λτ. ισχύος 95 ίππων και 140 Nm ροπής, το οποίο παρουσιάζει καλή ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές, αλλά και τραχύτητα όσο ανεβαίνουν οι ρυθμοί. Η Mercedes ανακοίνωνε 0-100 χλμ./ώρα σε 12,6 δλ., μέγιστη ταχύτητα 175 χλμ./ώρα και μεικτή κατανάλωση 6,2 λτ./100 χλμ. Η Α150 στην οδήγηση διακρίνεται για την ευελιξία της, ενώ η ανάρτηση με τη σφιχτή ρύθμιση φιλτράρει με ικανοποιητικό τρόπο τις περισσότερες ανωμαλίες των δρόμων, αν και στις πιο έντονες ο πίσω παραβολικός άξονας αντιδρά κάπως «ξερά».

Get it on Google Play Download on the App Store