Στα ύψη οι τιμές του Nissan Qashqai 1.5 Diesel

Το επί σειρά ετών αγαπημένο SUV στην Ελλάδα, δεν είναι άλλο από το Nissan Qashqai, το οποίο για συνεχόμενα χρόνια βρίσκονταν στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία του. Το ολοκαίνουργιο, 3ης γενιάς Qashqai που λανσαρίστηκε εδώ και λίγο καιρό εμφανίζεται σημαντικά αναβαθμισμένο και καλύτερο από ποτέ άλλοτε, ενώ συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στην προτίμηση του κοινού.

Η εμπορικότητα του προγενέστερου Qashqai σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχει ντίζελ καινούργιο, έχουν ως αποτέλεσμα να κρατήσουν πολύ ψηλά τις τιμές του απελθόντος μοντέλου. Qashqai 1.5 diesel του 2018 διαθέτουν υψηλή μεταπωλητική αξία, αφού μετά από μια 5ετία και με αρκετά χιλιόμετρα στο οδόμετρό τους (τα περισσότερα), έχουν υποστεί μικρή απαξίωση, της τάξεως των 2.000-3.000 ευρώ περίπου.

Ένας μέσος όρος τιμής είναι οι 21.000 ευρώ, ενώ διατίθενται πλούσιες και πιο ακριβές εκδόσεις, αλλά και πιο βασικές με λιγότερα λεφτά. Πληροφοριακά το ανανεωμένο Qashqai 1.5 diesel που ξεκίνησε να πωλείται στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2017 κόστιζε από 21.790 ευρώ το Energy, από 22.370 ευρώ το Acenta, από 25.190 ευρώ το N-Connecta και από 27.790 ευρώ το Techna. Στη βασική του έκδοση Energy το Qashqai διέθετε 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, air condition, cruise control, φώτα ημέρας LED, ηλεκτρικό χειρόφρενο και ηχοσύστημα με CD, Bluetooth, Handsfree και εισόδους USB-AUX.

Ο 1.500άρης ντίζελ της Renault με τους 110 ίππους και τα 260 Nm ροπής συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και χαρακτηρίζεται από το πολύ θετικό του τράβηγμα, τις σβέλτες επιταχύνσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 11,6 δλ.), αλλά και τη χαμηλή του κατανάλωση (6,0 λτ./100 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες). Επίσης, στο ανανεωμένο Qashqai η Nissan είχε προβεί σε μια σειρά από βελτιώσεις για να τονιστούν τα οδικά και οδηγικά του χαρακτηριστικά, αλλά και για να παρέχει καλύτερη άνεση στο δρόμο.

Εξωτερικά το δεύτερης γενιάς Qashqai facelift διακρίνεται από τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το νέο τριάκτινο τιμόνι με το επίπεδο κάτω τμήμα, ενώ βελτιώσεις είχαν γίνει και στην ποιότητα. Επίσης, προσφέρει πολύ καλούς χώρους για 4 επιβάτες και 430 λίτρα πορτ μπαγκάζ.

Σε κάθε περίπτωση η αγορά ενός μεταχειρισμένου Nissan Qashqai 1.5 diesel facelift είναι αξιόλογη, παρά τις τσιμπημένες τιμές. Βέβαια σε κάθε περίπτωση πριν την τελική απόφαση θα έχει προηγηθεί ένας εξονυχιστικός έλεγχος, όπως άλλωστε ισχύει για όλα τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Get it on Google Play Download on the App Store