Υπερ-βολικό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με €7.000

Η πλειοψηφία των σύγχρονων οδηγών θέλει το αυτοκίνητο με το οποίο περνά πάρα πολλές ώρες καθημερινά να είναι πρακτικό, για να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη. Όπως για παράδειγμα να μπαίνει και να βγαίνει χωρίς να πιάνεται η μέση του, να έχει πολύ καλή ορατότητα και να χωράει άνετα μια τετραμελή οικογένεια ή μια παρέα με όλα τα μπαγκάζια. Ιδανικά, όλα αυτά θα πρέπει να συνδυάζονται με κόμπακτ διαστάσεις και χαμηλή τιμή αγοράς.

Στα καινούργια μοντέλα, τα προαναφερθέντα στοιχεία προσφέρονται κυρίως στα SUV, ωστόσο αρκετοί αγοραστές δεν βγαίνουν οικονομικά για να δώσουν κοντά στις 20.000 ευρώ για ένα μικρό SUV. Οπότε η λύση θα βρεθεί στα μεταχειρισμένα και σε πολυχρηστικά αυτοκίνητα, που ήταν δημοφιλή πριν την έλευση των SUV. Ένα μοντέλο που είναι πάρα πολύ βολικόπρακτικό, αξιόπιστο, ευρύχωρο και πωλείται κοντά στις 7.000-8.000 ευρώ, είναι το Kia Venga.

Το μικρό MPV με μήκος 4.074 χλστ., πλάτος 1.765 χλστ., ύψος 1.600 χλστ. και μεταξόνιο 2.616 χλστ. είναι εξαιρετικά ευέλικτο, ενώ διαθέτει ένα απίστευτα ευρύχωρο εσωτερικό. Παράλληλα, τα ψηλά τοποθετημένα καθίσματα, τα μεγάλα και πολλά παράθυρα κάνουν ακόμα πιο ξεκούραστες τις μετακινήσεις. Σημαντικό ατού αποτελεί και το συρόμενο σε δύο ανισομεγέθη τμήματα (60:40) πίσω κάθισμα, διαμορφώνοντας το πορτ μπαγκάζ από 314 έως 570 λτ. Όσον αφορά την ποιότητα, τα σκληρά πλαστικά ικανοποιούν, αν και ο σκουρόχρωμος διάκοσμος είναι κάπως μονότονος.

Τα περισσότερα Venga που πωλούνται, εφοδιάζονται με τον 1.400άρη κινητήρα των 90 ίππων στις 6.300 σ.α.λ. και 137 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 12,8 δλ., η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 167 χλμ./ώρα και η μεικτή κατανάλωση είναι 5,6 λτ./100 χλμ. Το μηχανικό αυτό σύνολο εμφανίζει πολύ καλή απόκριση από τις χαμηλές στροφές και είναι ελαστικό, χάρη και στη συμβολή του 5τάχυτου κιβωτίου με την κοντή κλιμάκωση.

Στην οδήγηση αμέσως εκτιμάται η φιλικότητά του, η ευκολία στους χειρισμούς και στους ελιγμούς. Οι αναρτήσεις του απορροφούν με επιτυχία τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων και κρατούν καλά το ημίψηλο αμάξωμα στην πορεία του. Βέβαια σε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο θα πρέπει να γίνει έλεγχος της απόδοσης των αμορτισέρ, όπως επίσης και σε διάφορα επιμέρους μηχανικά και μη τμήματά του.

Σημείωση: Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο δεν αφορά αγγελία.

Get it on Google Play Download on the App Store