Το νέο MINI αποκαλύπτεται πλήρως

Σήμερα το βράδυ πρεμιέρα στο Λονδίνο

Λίγες ώρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του νέου MINI, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα 18 Νοεμβρίου, διαρρέουν ακόμα περισσότερες  φωτογραφίες που το δείχνουν χωρίς καμουφλάζ εξωτερικά και στο εσωτερικό. Το αμάξωμα αλλά και η καμπίνα του έχουν διατηρήσει τα κυκλικά σχήματα και τις πολλές καμπύλες επιφάνειες, δείχνοντας ως μια φυσική εξέλιξη των δύο προηγούμενων σύγχρονων γενεών του MINI.

Από πλευράς τεχνικών στοιχείων, όπως είναι ανακοινώσει η MINI παλαιότερα, το 3ης γενιάς σύγχρονο MINI θα εφοδιάζεται με νέους TwinPower Turbo κινητήρες, 3κύλινδρους και 4κύλινδρους, οι οποίοι θέτουν νέα στάνταρ στην απόδοση, επιδόσεις και αξιοπιστία.

Ο 3κύλινδρος των 1.5 λίτρων αποδίδει στην αρχική έκδοση 135 ίππους και 220 Nm ροπής (230 Nm με overboost) από τις μόλις 1.250 σ.α.λ., ενώ ο 2λιτρος έχει ισχύ 192 ίππων 280 Nm ροπής (300 Nm με overboost). Σε όλους τους βενζινοκινητήρες οι μέγιστες στροφές φτάνουν τις 6.500 σ.α.λ. Περνώντας στους ντίζελ και εκεί θα υπάρχουν 3κύλινδρα μοτέρ χωρητικότητας 1.5 λίτρων με απόδοση 116 ίππων και 270 Nm ροπής. Νέα είναι και τα μηχανικά και αυτόματα κιβώτια των 6 ταχυτήτων με μεγαλύτερη ακρίβεια και πιο σπορτίφ αίσθηση.

Φυσικά, μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στην οδική συμπεριφορά και οδηγική αίσθηση, ενώ για πρώτη φορά το νέο MINI θα εφοδιάζεται με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Έτσι ο οδηγός με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορεί να επιλέξει την πιο σπορτίφ ρύθμιση ή την πιο άνετη ανάλογα τις… ορέξεις του και τις συνθήκες οδήγησης. Όπως και στο υπάρχον MINI, έτσι και το νέο εφοδιάζεται με ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς, η οποία είναι ανασχεδιασμένη και φέρει τμήματα από αλουμίνιο. Αναβαθμισμένο είναι με την σειρά του το σύστημα διεύθυνσης με την ηλεκτρική υποβοήθηση EPS (Electronic Power Steering), καθώς και το σύστημα πέδησης για μεγαλύτερη αντοχή και αποτελεσματικότητα.

Περισσότερα στοιχεία θα ανακοινωθούν επίσημα σήμερα το βράδυ με την πρεμιέρα του νέου MINI στο Λονδίνο.

Get it on Google Play Download on the App Store