Το Mitsubishi Evo του μέλλοντος…

Οι καιροί αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουν και τα αυτοκίνητα. Και όπως και να το κάνουμε, όσο και αν αγαπήσαμε το Mitsubishi Lancer Evolution, δεν θα μπορούσε να είναι για πάντα ένα σεντάν με… φτερούγα, έτοιμο να κατασπαράξει ότι βρεθεί στο διάβα του. Πλέον θα είναι ένα ηλεκτρικό crossover.

Δείτε ακόμη: Φτιάξε το δικό σου πολιτικό… Tank και δες πόσο κάνει!

Το Mitsubishi e-Evolution Concept όπως είναι η ονομασία του, θα έχει τρία ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρία η οποία θα είναι στο δάπεδό του. Μάλιστα τα μοτέρ του θα συνοδεύονται από Dual Motor Active Yaw Control το οποίο εξασφαλίζει πως η ροπή θα μεταδίδεται αναλόγως πρόσφυσης στους πίσω τροχούς.

Επιπροσθέτως το e-Evolution θα έχει τετρακίνηση SuperAll-Wheel Control (S-AWC) προκειμένου να βελτιστοποιήσει το κράτημα ανεξαρτήτων συνθηκών, ενώ τα φρένα του θα είναι ηλεκτρικά και όχι υδραυλικά.

Όπως και να το κάνουμε λοιπόν, είτε μας αρέσει, είτε όχι, το μέλλον είναι αυτό στην αυτοκίνηση και το Evolutionδεν αποτελεί εξαίρεση. Η Mitsubishi εύλογα χρησιμοποιεί την ονομασία η οποία της ανήκει και προσθέτει σε αυτήν ένα «e» για να τονίσει την διαφορετικότητα του μοντέλου και το πέρασμά του στην νέα εποχή.

Διαβάστε επίσης: Η εξέλιξη 60 χρόνων του Nissan GT-R σε 2.30 λεπτά (+video)

Και για να είμαστε και ρεαλιστές, μπορεί το e-Evolution να μην έχει τον ήχο ή την εμφάνιση ενός LancerEvolution, το πιθανότερο όμως είναι πως θα είναι πολύ πιο γρήγορο από αυτό… 

Get it on Google Play Download on the App Store