20 χρόνια από τον θάνατο του Ayrton Senna da Silva

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, την 1η Μαΐου του 1994 έφυγε από την ζωή ο καλύτερος ίσως πιλότος της Formula 1 όλων των εποχών, ο αείμνηστος Βραζιλιάνος Ayrton Senna da Silva. Σε ηλικία μόλις 34 ετών ο Senna άφησε την τελευταία του πνοή στο San Marino Grand Prix της Ιταλίας, όπου έφυγε με πολύ υψηλή ταχύτητα στην στροφή Tamburello και η F1 Williams του έκοψε το νήμα της ζωής.

Όσοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν από κοντά το μοναδικό Senna αναφέρουν πως στην πίστα είχε μεγάλη πίστη στον εαυτό του και αφοσίωση για αυτό που έκανε, ωστόσο εκτός αυτής ήταν ένας ταπεινός και ντροπαλός άνθρωπος. Ο Senna είχε κατακτήσει 3 πρωταθλήματα στην Formula 1, 41 νίκες και 80 τερματισμούς στο πόντιουμ, ενώ ο μεγάλος του αντίπαλος ήταν ο επίσης ταλαντούχος Alain Prost.

Μετά το δυστύχημα του Senna για το οποίο μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ αν οφειλόταν σε μηχανική βλάβη ή ανθρώπινο λάθος, άλλαξε και η εξέλιξη του αθλήματος, ιδίως όσον αφορά στην ασφάλεια. Από τότε κανένας οδηγός της F1 δεν έχει σκοτωθεί κατά τη διάρκεια αγώνα του Σαββατοκύριακου.

Get it on Google Play Download on the App Store