Ο Sébastien Loeb θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο Ντακάρ

Ο Sébastien Loeb, ο μεγαλύτερος οδηγός αγώνων ράλι που έχει υπάρξει, δηλώνει πανέτοιμος για μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην λαμπερή καριέρα του, καθώς θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην dream-team της Peugeot που θα αγωνιστεί τον Ιανουάριο στο θρυλικό Ντακάρ.

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο πρωτάθλημα WRC και ο άνθρωπος που διατηρεί ένα απίστευτο ρεκόρ στην ανάβαση του Pikes Peak, θα τρέξει με το Peugeot 2008 DKR στο ράλι του Μαρόκο (3-9 Οκτωβρίου) και δίπλα σε ένα παλιό του γνώριμο, τον Carlos Sainz. Όλα αυτά εν μέσω της προετοιμασίας για το πιο σκληρό ράλι του κόσμου, το ράλι Ντακάρ που κρατά 13 ολόκληρες μέρες στην Αργεντινή και στην Βολιβία. Την αγωνιστική γραμμή της Team Peugeot Total στη Νότια Αμερική θα ενισχύσουν οι Stéphane Peterhansel και Cyril Despres.

O 41-χρόνος Loeb, ένας από τους πιο πετυχημένους οδηγούς στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού με αναλογία 46.2% νικών σε σχέση με τις εκκινήσεις στο WRC, δήλωσε: «Ανακάλυψα το ταλέντο στους αγώνες μόλις έγινα 18 και τότε ξεκίνησα να τρέχω στα πρώτα μου ράλι. Από τότε έχω ενδιαφερθεί για διαφορετικούς τύπους αγώνων και το Ντακάρ είναι ένας από αυτούς. Θεωρώ πως είναι μία μεγάλη πρόκληση να πάω και να αγωνιστώ οδηγώντας στην απέραντη έρημο».

Και συμπλήρωσε: «Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο από όλα, ήταν πόσο διαφορετική ήταν η οδήγηση με ένα αγωνιστικό για το Ντακάρ: στο WRC έχω συνηθίσει να πηγαίνω γύρω από τα εμπόδια, αλλά με αυτό το αυτοκίνητο μπορείς απλά να περάσεις από πάνω και θέλει λίγο χρόνο για να το πιστέψεις πραγματικά!»

 

Get it on Google Play Download on the App Store