Οδοιπορικό Fiat «What The Fun» σε χιονισμένες πίστες

135
Πρωταγωνιστές τα Panda 4×4, Panda Trekking και Freemont AWD

Το χιονοδρομικό Madonna di Campiglio φιλοξένησε το πρώτο σκέλος του "What The Fun", στην τρίτη σεζόν του χειμερινού οδοιπορικού που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την επιθυμία της Fiat να δημιουργήσει μια μοναδική, έντονη και συμμετοχική δραστηριότητα. Θα τερματίσει στις 9 Μαρτίου στο Sauze d’Oulx, αφού περάσει από μερικά από τα πιο φημισμένα χιονοδρομικά της Ιταλίας και της Ευρώπης. Σ’ αυτήν τη δραστηριότητα τον κύριο ρόλο θα παίξουν τα Panda 4×4, Panda Trekking και Freemont AWD, τα τρία μοντέλα της Fiat που ενσαρκώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες του οδοιπορικού και, ταυτόχρονα, τη φιλοσοφία και την αξιοπιστία της μάρκας.

Βασικό στοιχείο των εκδηλώσεων θα είναι η δοκιμαστική οδήγηση στη χιονισμένη πίστα, που αποκαλείται "The Drive WOW", όπως και εκτός δρόμου διαδρομές για τους φαν του είδους, επιτρέποντάς τους να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους πίσω από το τιμόνι, περνώντας από αναχώματα και διάφορα εμπόδια και κάνοντας σλάλομ, με την ασφάλεια που θα παρέχει η παρουσία ενός επαγγελματία οδηγού δίπλα τους. Οι προσπάθειές τους θα καταγραφούν από κάμερες και θα ανέβουν στις σελίδες της Fiat στο web και τα κοινωνικά δίκτυα.

Για τις ανάγκες του "What The Fun" θα στηθεί ένα «χωριό» 600 τ.μ., όπου οι προσκεκλημένοι θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν με διάφορες δραστηριότητες. Επίσης, για να τονιστεί ακόμα περισσότερο το θέμα της ασφάλειας και της αξιοπιστίας, πρέπει να γίνει ειδική μνεία στη συνεργασία της Fiat με την Continental, η οποία θα παρέχει τα ειδικά χειμερινά λάστιχα που θα χρησιμοποιηθούν από τα αυτοκίνητα στη διάρκεια της διοργάνωσης.

Το χειμερινό οδοιπορικό της Fiat σημείωσε μεγάλη επιτυχία το 2012/2013, με συμμετοχή 9 χιονοδρομικών, όπου πραγματοποιήθηκαν περίπου 700 δοκιμές  και εμφανίστηκαν πάνω από 150.000 επισκέπτες. Για το 2014 ο στόχος είναι να υπάρξουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, χάρη σε μια φόρμουλα που είναι βασισμένη στη μοναδική φύση της δοκιμαστικής οδήγησης, την αδρεναλίνη και την αυθεντική διασκέδαση.

Το Fiat Panda 4×4 είναι το μοναδικό τετρακίνητο αυτοκίνητο πόλης στην αγορά, διάδοχος ενός μπεστ σέλερ, που από το 1983 μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από 500.000 αυτοκίνητα, σε 3 γενιές και διάφορες ειδικές εκδόσεις, όπως π.χ. το νέο Panda 4×4 Antartica, που παρουσιάστηκε φέτος στα 30ά γενέθλια του μοντέλου.

Το νέο Panda 4×4 χρησιμοποιεί ένα σύστημα μετάδοσης που παρέχει «ροπή ανάλογα με τη ζήτηση» (Torque on demand) και εμπλέκεται μόνο όταν χρειάζεται σε δύσκολες καταστάσεις. Διαθέτει επίσης στάνταρ ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESC με λειτουργία ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού. Το Panda 4×4 προσφέρει τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την άνεση που απαιτείται για μεγάλες και δύσκολες διαδρομές, χάρη στη βελτιωμένη ανάρτηση και τη χρησιμοποίηση ειδικών χειμερινών ελαστικών 175/65 R15 84T M+S. Είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που προσφέρει στάνταρ αυτά τα ειδικά λάστιχα, τα οποία είναι σχεδιασμένα για χρήση όχι μόνο στο χιόνι και τον πάγο, αλλά και στο δρόμο και το χώμα, βελτιώνοντας την ελκτική πρόσφυση κατά 20% σε δύσκολες επιφάνειες με μεγάλη ολισθηρότητα.

Στο "What The Fun" θα εμφανιστεί επίσης το Fiat Freemont 4×4, που χρησιμοποιεί τον εξαιρετικό 2λιτρο ντίζελ MultiJet II των 170 ίππων, συνδυασμένο με αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί επίσης σύστημα μετάδοσης "Torque on demand", με ηλεκτρονική μονάδα που υπολογίζει με τη βοήθεια αισθητήρων την πρόσφυση των 4 τροχών και «αποφασίζει» για τη μεταφορά ροπής στους πίσω τροχούς όταν χρειάζεται. Σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης το σύστημα εξασφαλίζει ότι το αυτοκίνητο θα εξακολουθήσει να κινείται, ενώ στην άσφαλτο εξασφαλίζει καλύτερη ελκτική πρόσφυση και μεγαλύτερη ασφάλεια στις στροφές. Καθώς μάλιστα επεμβαίνει μόνο όταν χρειάζεται, συμβάλλει και στον περιορισμό της κατανάλωσης.

Αυτοί που θα συμμετάσχουν στο "What The Fun" θα μπορούν επίσης να δοκιμάσουν το Fiat Panda Trekking, ιδανικό σύνδεσμο ανάμεσα στις εκδόσεις 4×4 και 4×2, που συνδυάζει εμφανισιακά χαρακτηριστικά «εκτός δρόμου» με ένα σύστημα έξυπνης μπροστινής κίνησης, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Traction+. Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, που βελτιώνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε ολισθηρές επιφάνειες, χάρη και στα ειδικά σχεδιασμένο χειμερινά λάστιχα 175/65 R15 M+S, που προσφέρονται ως στάνταρ εξοπλισμός.

Το σύστημα Traction+, σε συνδυασμό με τους διαθέσιμους κινητήρες (0.9 TwinAir Turbo 85 HP και 1.3 MultiJet II 75 HP) είναι συνεπώς απόλυτα συμβατό με τη φιλοσοφία του Panda: ένα αυτοκίνητο για να πηγαίνεις όπου θέλεις. Αυτό το κάνει μια τέλεια λύση για όσους χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους κυρίως στην πόλη, αλλά θέλουν να κινούνται με ασφάλεια και σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης στις εκδρομές τους. Χωρίς μάλιστα συμβιβασμούς στους χώρους και την ευελιξία διαμόρφωσης ενός SUV που είναι μικρό εξωτερικά, αλλά απρόσμενα ευρύχωρο εσωτερικά.