40 νέα ρομπότ στις υπηρεσίες του νέου Kia XCeed

Το νέο Kia XCeed το οποίο είδαμε για πρώτη φορά από κοντά μαζί με την παρουσίαση του νέου Niro, θα βρίσκεται σε λίγες μέρες στη χώρα μας. Ωστόσο, οι τιμές του έχουν ήδη ανακοινωθεί και ξεκινούν από 24.690 ευρώ με τον 1.500άρη κινητήρα των 160 ίππων και πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό.

Τα πρώτα νέα XCeed βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Kia στη Ζιλίνα της Σλοβακίας, σηματοδοτώντας παράλληλα τη χρήση πιο αποδοτικών και βιώσιμων τεχνικών παραγωγής στην υπερσύγχρονη αυτή μονάδα. Η αναβαθμισμένη γραμμή παραγωγής διαθέτει 40 νέα προηγμένα ρομπότ στις αίθουσες βαφής και συναρμολόγησης, μέρος ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για την αύξηση της αυτοματοποίησης, της αποτελεσματικότητας και της συμμόρφωσης με τα πιο πρόσφατα περιβαλλοντικά πρότυπα. Όσον αφορά τη βιωσιμότητα, οι εγκαταστάσεις της Kia στη Σλοβακία χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις δραστηριότητές τους, ενώ η θερμότητα και το νερό από το βαφείο ανακυκλώνονται σε όλο το εργοστάσιο για τη μείωση των αποβλήτων.

Όλα τα μοντέλα της Kia στη Ζιλίνα κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής, γεγονός που συμβάλλει περαιτέρω στην αποτελεσματικότητα και τη βοηθά να ανταποκρίνεται καλύτερα στα μεταβαλλόμενα πρότυπα ζήτησης στις διάφορες σειρές μοντέλων. Μαζί με το νέο XCeed, εκεί παράγονται και άλλα μέλη της οικογένειας Ceed μαζί με το νέο Sportage. Η εγκατάσταση συναρμολογεί επίσης τον βενζινοκινητήρα «Smartstream» 1.5 λτ. «Kappa» και ήπια υβριδικά κινητήρια σύνολα, μαζί με τον «Gamma» T-GDi 1.6 λίτρων.

Οι βελτιώσεις που έγιναν στο XCeed περιλαμβάνουν μια πιο δυναμική εξωτερική σχεδίαση, βελτιωμένο εσωτερικό και για πρώτη φορά μια σπορ νέα έκδοση GT-line. Το προηγούμενο XCeed απέσπασε τις περισσότερες πωλήσεις στην οικογένεια των Ceed, με 40% των πωλήσεων και συνολικό όγκο παραγωγής πάνω από 120.000 μονάδες.

Το νέο μικρομεσαίο Crossover, εκτός από το μηχανικό σύνολο βενζίνης 1.5 T-GDi 160 PS διατίθεται ακόμα με το ισχυρότερο 1.6 T-GDi 204 PS, το ντίζελ 1.6 CRDi 136 PS και το Plug-in Hybrid 1.6 141 PS.

Get it on Google Play Download on the App Store