«Adieu» Renault Sport, «bonjour» Alpine

Δυο γράμματα που έχουν συνοδεύσει μερικές από τις πιο αγαπημένες οδηγικά δημιουργίες, σύντομα θα περάσουν στο αρχείο. Τα Renault R.S. δίνουν τη θέση τους στην Alpine.

Η γαλλική εταιρία αποφάσισε την μετονομασία της Renault Sport σε Alpine, ως μέρος της νέας στρατηγικής της. Κάτι αντίστοιχο έχει ήδη κάνει στη Formula 1 όπου πλέον δεν αγωνίζεται ως Renault, αλλά ως Alpine. Από εδώ και στο εξής, όλα τα γρήγορα μοντέλα της φίρμας από τη Boulogne-Billancourt θα φέρουν την ονομασία του πρώτου κατασκευαστή που κατέκτησε τίτλο στο WRC. Αυτό σημαίνει πως η κορυφαία έκδοση του επόμενου Megane, για παράδειγμα, δεν θα λέγεται «Megane R.S.» αλλά «Alpine Megane». Ό,τι δηλαδή έκανε η SEAT με την CUPRA (CUPRA Leon κλπ).

Αυτή τη στιγμή, η Alpine διαθέτει μόνο την A110 και δεν τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά εμπορικά. Με τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της Renault Sport, η θυγατρική της Renault αποκτά εύρος και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Ένα μέλλον που προβλέπεται αμιγώς ηλεκτρικό, κατά τα πρότυπα της Lotus. Διόλου τυχαίο το γεγονός πως οι δυο φίρμες έχουν ανακοινώσει τη συνεργασία τους για από κοινού εξέλιξη μελλοντικών μοντέλων. Τα πρώτα δείγματα αυτών αναμένεται να είναι η κορυφαία έκδοση του νέου Renault R5, που επιστρέφει ως ηλεκτρικό, αλλά και η αντίστοιχη εκδοχή του ηλεκτρικού Megane.

Get it on Google Play Download on the App Store