Χωρίς μέλλον η παραγωγή του Audi A1

Η Audi επιβεβαίωσε, μέσω του επικεφαλής της, τις φημολογίες περί μη ανανέωσης του A1, σημαίνοντας το τέλος του μικρότερου μοντέλου της γκάμας με την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής του.

Ο CEO της εταιρίας, Markus Duesmann, δήλωσε στο Automotive News πως η σημερινή γενιά A1 είναι και η τελευταία. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις εκπομπές ρύπων και την ανάγκη για στροφή στον ηλεκτρισμό, κάτι που δυνητικά μπορεί να βάλει σε κίνδυνο ακόμα και το A3: «Πολλά θα εξαρτηθούν από τις τελικές διατάξεις του Euro 7. Γνωρίζουμε πως η προσφορά θερμικών κινητήρων στις μικρότερες κατηγορίες θα είναι πολύ δύσκολη, λόγω αυξημένου κόστους. Κατά συνέπεια, δεν θα παρουσιάσουμε νέο A1. Αν η νομοθεσία δεν είναι πολύ αυστηρή, θα μας επιτρέψει να επενδύσουμε στην ηλεκτροκίνηση», είπε ο Duesmann ερωτηθείς για το μέλλον των A1 και A3.

Με λίγα λόγια, δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον μοντέλο Audi στα «κυβικά» του A1. Απλά, θα είναι σε αμιγώς ηλεκτρική μορφή. Η απόσυρσή του αναμένεται να λάβει χώρα στις αρχές του επόμενου έτους, με το Φλεβάρη να είναι ο επικρατέστερος μήνας. Από εκεί και πέρα, το ρόλο της βάσης στην γκάμα του Ίνγκολσταντ θα αναλάβει το Q2.

Get it on Google Play Download on the App Store