Διπλοβάρδιες η παραγωγή της Alfa Romeo Tonale

Εξαιρετική εμπορική πορεία διαγράφει η Tonale, γεμίζοντας χαμόγελα τους ανθρώπους και χρήματα τα ταμεία της Alfa Romeo, γεννώντας παράλληλα ένα ακόμα μεγαλύτερο best seller: το Dodge Hornet. Τα δυο μικρομεσαία SUVs χαίρουν τέτοιας ζήτησης, ώστε προστέθηκε μια ακόμα βάρδια στο εργοστάσιο του Pomigliano d’Arco προκειμένου να αντεπεξέλθει η προσφορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων, η Tonale κατάφερε να βρει 11.711 αγοραστές επί ευρωπαϊκού εδάφους και 20.000 συνολικά τη χρονιά που μας πέρασε, στους λίγους μήνες διάθεσής της. Οι παραγγελίες συνεχίζουν να εισρέουν στα βιβλία της Alfa Romeo, οδηγώντας τις προβλέψεις σε ύψη άνω των 60.000 για το 2023. Η Tonale, ωστόσο, δεν είναι μόνη της. Το Hornet, ο Αμερικανός «εξάδελφος» δηλαδή, έχει κάνει μεγάλο «γκελ» στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Ο CEO της Dodge, Tim Kuniskis, είχε αναφέρει τον Αύγουστο πως οι πωλήσεις θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις 40.000 για το ’23, αλλά ενδέχεται η ζήτηση να αποδειχθεί ακόμα μεγαλύτερη.

 

Από τη στιγμή που και τα δυο μοντέλα κατασκευάζονται στη μονάδα παραγωγής της Νάπολης, η προσθήκη βάρδιας για την κάλυψη των αναγκών ήταν μια πολύ ευχάριστη «παρενέργεια» για τους Ιταλούς. Μάλιστα, Tonale και Hornet είναι ο λόγος που επανήλθαν στις δουλειές τους 1.600 εργάτες, έπειτα από προσωρινή αργία που είχαν μπει πέρσι. Η δυναμική του συγκεκριμένου εργοστασίου, όπου κατασκευάζεται και το Panda, αυξήθηκε κατά 34% την περασμένη χρονιά, φτάνοντας συνολικά τις 165.000 μονάδες. Αφαιρώντας τις 20.000 Tonale, βλέπουμε πως τα 145.000 Panda φανερώνουν την αγάπη του κόσμου προς το ιταλικό μικρό, το οποίο διατηρήθηκε στην κορυφή των πανευρωπαϊκών πωλήσεων της κατηγορίας (αυτοκίνητα πόλης) για άλλον ένα χρόνο.

Get it on Google Play Download on the App Store