Έως 4 χρόνια η αναμονή για το νέο Toyota Land Cruiser

To Land Cruiser J300 εξελίσσεται σε τεράστια επιτυχία για την Toyota. Τόσο, δε, ώστε τείνει να μετατραπεί σε πρόβλημα. Κι αυτό, διότι ο χρόνος παράδοσης σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει μέχρι τα 4 χρόνια!

Σύμφωνα με το Cars Guide , η Toyota δεν έχει τα απαραίτητα εξαρτήματα για να κατασκευάσει το νέο Land Cruiser. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, που έχει γονατίσει εν συνόλω τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, έγκειται στην έλλειψη ημιαγωγών. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν πάνω από 20.000 παραγγελίες για το J300 (2 Αυγούστου άνοιξαν). Το 90% εκ των οποίων, προέρχεται από την εγχώρια αγορά και αφορούν τις εκδόσεις ZX και GR Sport. Αυτές, δηλαδή, που απαιτούν τον περισσότερο χρόνο κατασκευής, υπό κανονικές συνθήκες. Με την έλλειψη στα μικροτσίπ, ο χρόνος παράδοσης εκτοξεύεται.

Πριν καν φτάσει σε αυτά τα επίπεδα η ζήτηση, ήδη το συντομότερο που μπορούσε κάποιος να παραλάβει το καινούργιο του Land Cruiser ήταν τουλάχιστον 12 μήνες. Όσο αυξάνεται η αγάπη του κοινού, θα πρέπει να συμβαίνει το ίδιο με τα επίπεδα υπομονής από πλευράς αγοραστών. Η μονάδα παραγωγής μετά βίας λειτούργησε μέσα στον Αύγουστο, ενώ για τον Σεπτέμβρη έχει παύσει τη λειτουργία της λόγω έλλειψης εξαρτημάτων. Η ένδεια είναι τέτοια, ώστε ακόμα και οι αντιπρόσωποι της εταιρίας πρέπει να περιμένουν για εκθεσιακά οχήματα! Στην Αυστραλία, για παράδειγμα, υπάρχει σειρά προτεραιότητας μεταξύ των ντίλερ της Toyota, που καθορίζει τη σειρά παράδοσης του νέου Land Cruiser – και, φυσικά, μιλάμε για ένα αυτοκίνητο ανά έκθεση.

Get it on Google Play Download on the App Store