Έτοιμο το πιο χωμάτινο Toyota Land Cruiser GR Sport

Λίγες μόνο ώρες μετά το λανσάρισμα του ολοκαίνουργιου Land Cruiser, η Toyota επιβεβαιώνει πως η σκληροπυρηνική, GR Sport εκδοχή του είναι ήδη έτοιμη!

Οι Ιάπωνες επιβεβαίωσαν τις εδώ και καιρό κυκλοφορούσες φήμες, για εξέλιξη κορυφαίας έκδοσης του ιστορικού τους off roader. Στις πρώτες φωτογραφίες φαίνεται ο διαφορετικός εμπρός προφυλακτήρας, που φιλοξενεί ποδιά και πλαστικό προστατευτικό στο κάτω μέρος, ενώ η μάσκα έχει μαύρο φινίρισμα, αντί χρωμίου. Εξίσου εμφανής αλλαγή και στη δήλωση του ονόματος, καθώς το GR Sport δεν διαθέτει το σήμα της Toyota στη μάσκα, αλλά ολογράφως τους χαρακτήρες – όπως τα πρώτα Land Cruiser FJ. Τα προστατευτικά συνεχίζονται στο πλάι, περιμετρικά των θόλων, ενώ και τα σκαλοπάτια είναι περισσότερο προσανατολισμένα στη χρηστικότητα, παρά στην εμφάνιση. Οι ζάντες, τέλος, ολοκληρώνουν το σκουρόχρωμο φινίρισμα της εξωτερικής σχεδίασης.

Εικόνα από το πίσω μέρος δεν έχουμε, όμως και εκεί θα πρέπει να περιμένουμε πλαστικά προστατευτικά σε μαύρη απόχρωση. Το «σκληρό» look εξάλλου, είναι βασικό ζητούμενο για το Land Cruiser GR Sport.

Από μηχανικής άποψης, λεπτομέρειες δεν ανακοινώνονται. Ούτως ή άλλως, το απλό Land Cruiser είναι εξαιρετικά ικανό εκτός δρόμου. Το GR Sport ενδεχομένως να έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, αν και κάτι τέτοιο από τις φωτογραφίες δεν φαίνεται. Στο μέτωπο του κινητήρα, τα 415 άλογα και 650 Nm του νέου 3.5 V6 twinturbo και τα 309 άλογα/ 700 Nm κατά πάσα πιθανότητα -και βάσει των απαράλλαχτων από πλευράς ισχύος υπολοίπων GR Sport– συνεχίζουν ως έχουν.

Get it on Google Play Download on the App Store