Επέλαση νέων μοντέλων ετοιμάζει η FCA

Μεγάλα είναι τα σχέδια του ομίλου FCA (Fiat Chrysler Automobiles) για τα επόμενα χρόνια, αφού από το 2019 έως το 2021 θα λανσάρει πολλά νέα ή ανανεωμένα μοντέλα και θα επενδύσει συνολικά στην Ιταλία το πολύ μεγάλο ποσό των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δείτε ακόμη: Τα μυστικά της οδηγικής απόλαυσης των Alfa Romeo

Μετά τον απρόσμενο θάνατο του Sergio Marchionne τον περασμένο Ιούλιο, ο όμιλος FCA ανασυγκροτεί τις δυνάμεις του και στοχεύει στην αναβάθμιση και εξέλιξη των μοντέλων του. Σε συνάντηση με τα εργατικά συνδικάτα της Ιταλίας που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Mirafiori στο Τορίνο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της FCA, ο Mike Manley δεσμεύτηκε για τη μεγάλη αυτή ανάπτυξη που ετοιμάζεται, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ηλεκτροκίνηση.

Από την πλευρά του ο Pietro Gorlier, COO του ομίλου, αναφέρθηκε στις επενδύσεις που θα γίνουν ώστε να υποστηριχθεί η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 BEV στο Mirafiori, στις επενδύσεις στα υβριδικά συστήματα Plug-in, αλλά και στην προετοιμασία της μονάδα παραγωγής του Pomigliano για την παραγωγή ενός νέου συμπαγούς SUV για την Alfa Romeo, καθώς και του Fiat Panda MHV (Mild Hybrid Vehicle). Τέλος ο κ. Gorlier αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής στο Termoli, όπου θα παράγονται ατμοσφαιρικές, υπερτροφοδοτούμενες και υβριδικές εκδόσεις των νέων κινητήρων 1.0 λτ. και 1.3 λτ. FireFly της Fiat.

Δείτε ακόμη: Ποια Alfa Romeo έχει τιμή στην Ελλάδα 190.000 ευρώ;

Το Jeep Compass το οποίο παράγεται στο εργοστάσιο του Melfi (Ιταλία) θα αποκτήσει κινητήρα plug-in hybrid, όπως επίσης και το Renegade PHEV. Υβριδικό μοντέλο θα υπάρξει και στην γκάμα της Alfa Romeo. Ειδικά για την ιστορική αυτή μάρκα και όπως είχε ανακοινωθεί στο πενταετές πλάνο τον Ιούνιο του 2018, στη μικρομεσαία κατηγορία θα παρουσιαστεί νέα Giulietta και ένα νέο SUV, στη μεσαία θα υπάρξει Giulia και Stelvio σε εκδόσεις και με μακρύ μεταξόνιο, ενώ στη μεγάλη κατηγορία θα δούμε ένα νέο SUV. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση της νέας GTV και 8C με πολύ υψηλές ιπποδυνάμεις.

Get it on Google Play Download on the App Store