Έτσι κατασκευάζεται το νέο Honda Civic Type R (+video)

Το νέο Civic Type R είναι από τα πιο περιζήτητα και ποθητά hot hatches της αγοράς, με τους υποψήφιους αγοραστές να συμμετέχουν μέχρι σε κληρώσεις για να το αγοράσουν! Η Honda θέλει να γλυκάνει την αναμονή, με ένα video διάρκειας 11 λεπτών από το εργοστάσιό της στη Σαϊτάμα, που εστιάζει στο πώς αποκτά υλική υπόσταση το τελευταίο «Τάπερ».

Η κάμερα μας ξεναγεί σε κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας, δείχνοντας τα καλούπια διαφόρων πάνελ αμαξώματος, τη διαδικασία βαφής, τη συναρμολόγηση διαφόρων εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, και την τοποθέτηση των κομματιών στο εσωτερικό. Όπως σε κάθε σύγχρονο όχημα, η παραγωγή του Type R βελτιστοποιείται με τη βοήθεια της τεχνολογίας, έχοντας όμως πάντα σε βασικότατο ρόλο τον ανθρώπινο παράγοντα. Παρά το γεγονός ότι μοιράζεται την κύρια δομή με το απλό Civic, το Type R διαθέτει πλειάδα μοναδικά σχεδιασμένων πάνελ που το κάνουν να ξεχωρίζει εύκολα από το αρχικό στάδιο της συναρμολόγησης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα φουσκωμένα φτερά, οι διαφορετικοί προφυλακτήρες με τις μεγαλύτερες εισαγωγές, το αεριζόμενο καπό και φυσικά η αεροτομή.

Το Civic Type R διαθέτει επίσης αποκλειστική χρωματική παλέτα, που περιλαμβάνει τις αποχρώσεις Championship White, Rallye Red, Boost Blue, Crystal Black Pearl και Sonic Grey Pearl, τα οποία εμφανίζονται όλα σε διάφορα σημεία του video. Η εξάτμιση-σήμα κατατεθέν με τις 3 απολήξεις επίσης δεν θα μπορούσε να λείπει, κάνοντας μια ωραιότατη guest εμφάνιση, μαζί με δυο μηχανικούς που την τοποθετούν στο αυτοκίνητο. Ούτε η καμπίνα γινόταν να απουσιάζει από τα πλάνα, με την τοποθέτηση των μπάκετ καθισμάτων, των κόκκινων ταπέτων και το βίδωμα της αλουμινένιας λαβής του 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου να αποτελούν μέρος της παραγωγικής μυσταγωγίας.

Κάθε αυτοκίνητο που ολοκληρώνεται, περνά από μια σειρά δοκιμών για τον κινητήρα, την ανάρτηση και όλα τα επί μέρους εξαρτήματα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Ο ποιοτικός έλεγχος της Honda, εξάλλου, είναι γνωστό πως συγκαταλέγεται στους πιο ενδελεχείς της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εικόνα των δεκάδων Type R στη σειρά και κατόπιν να φορτώνονται στα φορτηγά, τέλος, μοιάζει να ξεπηδά από τα όνειρα κάθε «Χονταίου».

Αξίζει να αναφερθεί πως κάθε σπιθαμή του εργοστασίου Yorii είναι πεντακάθαρη, με τους εργαζομένους να φορούν ολόσωμες στολές και γάντια. Η μονάδα παραγωγής στη Σαϊτάμα έχει ετήσιο φόρτο 250.000 μονάδων, με αυτόν του Civic Type R να καταλαμβάνει ένα πολύ μικρό μέρος του (τα πολυμορφικά Step WGN και Freed, που επίσης βλέπουμε στη φώτο πάνω, το μεγαλύτερο). Προς το παρόν, μόνο 400 FL5 συναρμολογούνται κάθε μήνα, κάτι που σημαίνει πως οι αγοραστές στην Ιαπωνία πρέπει να περιμένουν έως και 6 μήνες για να παραλάβουν το νέο τους αυτοκίνητο. Τον περασμένο μήνα, μάλιστα, η Honda αναγκάστηκε να μειώσει προσωρινά την παραγωγή στο Yorii κατά 40%,  λόγω προβλημάτων στην προμήθεια ανταλλακτικών.

Get it on Google Play Download on the App Store