Ford: Tέλος από τη Ρωσία και δωρεά στην Ουκρανία

Οι εξελίξεις στο μέτωπο Ρωσίας – Ουκρανίας είναι ραγδαίες, σε κάθε επίπεδο. Σε αυτό της αυτοκινητικής επικαιρότητας, έχουμε τις ανακοινώσεις για απόσυρση εταιριών από τη Ρωσία, με παράλληλη καταδίκη της εισβολής στα ουκρανικά εδάφη. Η Ford αποτελεί την πιο πρόσφατη βολή στα εμπορικά συμφέροντα των Ρώσων, σταματώντας τη διάθεση αυτοκινήτων και πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας δωρεά στην Ουκρανία!

Μέσα από tweet του CEO της εταιρίας, Jim Farley, έγινε γνωστή η απόφαση του «Μπλε Οβάλ» για απόσυρση από τη ρωσική αγορά και τη δωρεά σεβαστού ποσού στο  Global Giving Ukraine Relief Fund: «Ως μέρος της παγκόσμιας κοινότητας, η Ford εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για την εισβολή στην Ουκρανία και τις συνεπακόλουθες απειλές κατά της ειρήνης και της σταθερότητας. Η κατάσταση μάς αναγκάζει σε αναθεώρηση των δραστηριοτήτων μας στη Ρωσία (…) Δεδομένης αυτής, αναστέλλουμε τη λειτουργία όλων των εργασιών στη Ρωσία, μέχρι νεωτέρας».

Η παραγωγική ενασχόληση της Ford επί ρωσικού εδάφους είναι περιορισμένη, καθώς αφορά τα επαγγελματικά οχήματα και ένα ποσοστό μετοχών στην τοπική SOLLERS. Παλιότερα, στις εγκαταστάσεις του Ρώσου κατασκευαστή συναρμολογούνταν σποραδικά τα Focus και Mondeo. Πλέον, η παραγωγή περιορίζεται σε vans της Ford Commercial Vehicles. Πέρα από τον τερματισμό της παραγωγής, σταματούν επ’ αόριστο και οι πωλήσεις νέων Ford στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο αμερικανικός κολοσσός πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα από τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες, ανακοινώνοντας εκτός από «μπλόκο» στη Ρωσία και δωρεά στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει ο Farley, το Ford Fund δωρίζει 100.000 δολάρια (90.370 ευρώ) στο Global Giving Ukraine Relief Fund (GGURF), ως μέρος ανθρωπιστικής βοήθειας για Ουκρανούς πολίτες και οικογένειες που έχουν πάρει το δρόμο της προσφυγιάς, ελέω πολέμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ως στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί 3,1 εκατ. δολάρια (2,8 εκατ. ευρώ) στο GGURF.

Get it on Google Play Download on the App Store