H Peugeot ανοίγει δουλειές στο Πακιστάν

H Peugeot ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης και παραγωγής αυτοκινήτων στο Πακιστάν, με πρώτο και καλύτερο το 2008.

Η δεύτερη γενιά του γαλλικού B-SUV παρουσιάστηκε το 2019 και τώρα, γίνεται διαθέσιμη στην αγορά της ασιατικής χώρας. Ακόμα σημαντικότερα, όμως, το γεγονός πως τα 2008 προδιαγραφών Πακιστάν θα αποτελούν εγχώρια προϊόντα. Οι Γάλλοι μάλιστα, σε συνεργασία με την τοπική Lucky Motor Corporation, εξετάζουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν την παραγωγή και του ηλεκτρικού e-2008. Αρχικά, πάντως, το δημοφιλές Peugeot θα προσφέρεται αποκλειστικά με τον 1.2 PureTech των 130 ίππων. Αργότερα θα προστεθούν στη γκάμα τα 3008 και 5008.

Οκτώ εξουσιοδοτημένες μονάδες εξυπηρέτησης (αντιπροσωπεία, after sales και συνεργείο) σε 5 πόλεις αναλαμβάνουν το φιλόδοξο έργο σε Ισλαμαμπάντ, Λαχόρε, Φαϊσαλαμπάντ, Σιαλκότ και Γκουντζραβάλα. Η παραγωγή θα γίνεται στο εργοστάσιο του Καράτσι. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη συνεργασία», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Peugeot εκεί , Linda Jackson. «Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ένα ευρωπαϊκό αυτοκίνητο συναρμολογείται στο Πακιστάν και είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την Lucky Motors για να υποστηρίξουμε την απασχόληση, την εντοπιότητα και την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία . Η διεθνοποίηση αποτελεί βασικό επίκεντρο για την Peugeot, με το λανσάρισμα των B και C-SUV μας στο Πακιστάν να αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς».

«Η Lucky Motors πρόκειται να αλλάξει το αυτοκινητιστικό τοπίο του Πακιστάν φέρνοντας εδώ την Peugeot, την πρώτη ευρωπαϊκή μάρκα με παραγωγή στη χώρα», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lucky Motors Company, Asif Rizvi. «Είμαστε κατενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Peugeot και ανυπομονούμε να συνεταιριστούμε με τη Stellantis, μια εταιρεία που πιστεύει ακράδαντα στις φουτουριστικές λύσεις μετακίνησης».

Get it on Google Play Download on the App Store