Η Alfa Romeo 4C είναι ακόμα ζωντανή!

Χθες κυκλοφόρησε μια έντονη φημολογία -κυρίως από Γαλλία μεριά-, που εξελίχθηκε σε επίπεδο τετελεσμένου γεγονότος, πως η Alfa Romeo σταμάτησε την παραγωγή της 4C. Επίσημα, όμως, το γεγονός διαψεύδεται!

Δείτε ακόμα: Alfa 4C τριετίας ή καινούργιο Mazda MX-5 RF στα ίδια χρήματα;

Ο Jordan Wasylyk, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων των Fiat και Alfa Romeo στις Η.Π.Α., δήλωσε πως η 4C Spider είναι ακόμα διαθέσιμη για παραγγελία. Συμπλήρωσε δε, πως «δεν πρόκειται απλά για αυτοκίνητα στοκ. Η παραγωγή του αυτοκινήτου συνεχίζεται κανονικά». Παρόλα αυτά, η δήλωση αυτή δεν αποσαφηνίζει αν η διάθεση της 4C Spider συνεχίζει αποκλειστικά για την αγορά των Η.Π.Α. ή πρόκειται για διεθνή τακτική. Να θυμίσουμε πως η Coupe σταμάτησε να διατίθεται στην Αμερική από τα μέσα του 2018. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει διάψευση ή διευκρίνιση από το Μιλάνο πάντως, θεωρείται πως τόσο η 4C Coupe όσο και η Spider συνεχίζουν κανονικά την διεθνή εμπορική τους πορεία.

Βέβαια το τέλος είναι αναπόφευκτο, στο πλαίσιο του νέου οργανογράμματος της FCA για την Alfa, όπου η πολυαναμενόμενη νέα GTV ακυρώνεται, όπως και το ενδεχόμενο διαδόχου της 8C. Πλάνο αντικατάστασης της 4C δεν υπήρχε ούτως ή άλλως, οπότε το πανάλαφρο κεντρομήχανο sportscar των 895 κιλών (ελέω ανθρακονημάτινου monocoque πλαισίου) θα παραμείνει μοναδικό στην Ιστορία της Alfa.

Διαβάστε επίσης: Απίθανη Alfa Romeo 4C με 337 ίππους (+video)

Να θυμίσουμε πως η σαγηνευτική δημιουργία των Ιταλών, αποδίδει 240 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. και 350 Nm ροπής στις 2.100-3.750 σ.α.λ. από τον αλουμινένιο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο των 1.75 λίτρων.Σε συνδυασμό με το 6αρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα επίσημα έρχονται σε 4,5 δλ. Η 4C έχει μετρηθεί, όμως, και στα 4,2 δλ., με την τελική να προσεγγίζει τα 250 χλμ./ώρα και την πλευρική επιτάχυνση να φτάνει τα 1,1 G. Είναι χαρακτηριστικό πως το τιμόνι δεν διαθέτει υποβοήθηση, τόσο για εξοικονόμηση βάρους όσο και για παροχή απρόσκοπτης αίσθησης.

Get it on Google Play Download on the App Store