Η Hyundai μιλάει με την Apple για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το project για αυτοκίνητο από την Apple όχι μόνο δεν εγκαταλείφθηκε, αλλά φαίνεται να προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Η Hyundai μάλιστα επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τον τεχνολογικό κολοσσό.

Λίγο μετά το δημοσίευμα του Korea Economic Daily, οι Κορεάτες ουσιαστικά επισημοποίησαν τις συνομιλίες με την Apple στο CNBC: «Η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με μια σειρά από αυτοκινητοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων η Hyundai Motor. Από τη στιγμή που οι επαφές βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα». Σύμφωνα με το κορεατικό δημοσίευμα τώρα, οι δυο εταιρίες ενδέχεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους όχι μόνο για να αποκτήσει το iPhone τετράτροχο αδερφάκι, αλλά και για την από κοινού ανάπτυξη τεχνολογίας μπαταριών.

Η φημολογία θέλει την Hyundai να αναζητά συνεργάτη στην κατασκευή συστοιχιών για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, καθότι το κόστος έχει αρχίσει να γίνεται υπέρογκο. Πάνω σε αυτό το κομμάτι, τα κεντρικά της Σεούλ δεν έκαναν το παραμικρό σχόλιο. Σε νέα ανακοίνωσή τους πάντως, οι Κορεάτες ανέφεραν: « Έχουμε δεχτεί αιτήματα για σύναψη συνεργασίας από πολλά ενδιαφερόμενα μέρη και εταιρίες από όλο το φάσμα της βιομηχανίας, για την ανάπτυξη αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων. Καμία απόφαση όμως δεν είναι ειλημμένη, καθότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο».

H Hyundai έχει ήδη ανακοινώσει τη δημιουργία ξεχωριστής μάρκας ηλεκτρικών, με την επωνυμία IONIQ, από την οποία περιμένουμε 3 μοντέλα μέχρι το 2024.

Get it on Google Play Download on the App Store