Νέα μάρκα IONIQ από την Hyundai

Η Hyundai ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα της νέας μάρκας IONIQ, αφιερωμένη στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της και στην ηλεκτροκίνηση. Να υπενθυμίσουμε ότι IONIQ ονομάζεται το μικρομεσαίο της μοντέλο, το οποίο λανσαρίστηκε το 2016 σε τρεις ηλεκτρικές εκδόσεις, ως υβριδικόυβριδικό με πρίζα (plug-in hybrid) και πλήρως ηλεκτρικό.

Δείτε ακόμα: Ήρθε το νέο Hyundai Kona Electric. Δείτε τις τιμές

Με την επωνυμία IONIQ, η Hyundai θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα παρουσιάσει τρία νέα ειδικά μοντέλα τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ πιο καινοτόμα μοντέλα να ακολουθήσουν. Η δημιουργία της μάρκας IONIQ ανταποκρίνεται στην ταχέως αναπτυσσόμενη ζήτηση της αγοράς και επιταχύνει το σχέδιο της Hyundai να ηγηθεί της παγκόσμιας αγοράς EV.

Η Hyundai θα λανσάρει μια σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων με αριθμητική ονομασία κάτω από τη νέα μάρκα, με τους ζυγούς αριθμούς να χρησιμοποιούνται για τα sedan και τους μονούς αριθμούς για τα SUV (IONIQ 5 / IONIQ 6 / IONIQ 7).

Δείτε ακόμα: Hyundai Kona Hybrid vs Toyota C-HR Hybrid

Το πρώτο μοντέλο της μάρκας IONIQ θα είναι το CUV μεσαίου μεγέθους IONIQ 5 που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021. Το IONIQ 5 βασίζεται στο πρωτότυπο EV 45, που παρουσίασε η Hyundai στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου (IAA) 2019 στη Φρανκφούρτη. Το 2022, η Hyundai θα παρουσιάσει το sedan IONIQ 6, το οποίο βασίζεται στην τελευταία ιδέα της εταιρείας EV Prophecy, που παρουσιάστηκε το Μάρτιο. Θα ακολουθήσει το IONIQ 7, ένα μεγάλο SUV στις αρχές του 2024.

Τα μοντέλα της μάρκας IONIQ θα βασίζονται στην πλατφόρμα Electric Global Modular Platform γνωστή ως E-GMP, που θα επιτρέψει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης και την ευχάριστη οδήγηση. Η πλατφόρμα αυτή θα συμβάλλει ακόμα στην άνεση χώρων στο εσωτερικό και στην υψηλή τεχνολογία που θα απολαμβάνουν οι επιβάτες.

Δείτε ακόμα: Νέο Hyundai Accent σε τιμές Lada

Η Hyundai γιόρτασε την κυκλοφορία της μάρκας IONIQ μετατρέποντας το London Eye σε ένα τεράστιο γράμμα «Q» λίγο πριν από το επίσημο άνοιγμα του διάσημου αξιοθέατου.

Get it on Google Play Download on the App Store