Το Hyundai Prophecy περνάει στην παραγωγή

Οι προφητείες θα βγουν τελικά αληθινές για τη Hyundai, η οποία ανακοίνωσε πως έδωσε το «πράσινο φως» για την παραγωγή του Prophecy, αλλά και του 45 Concept.

Σε δηλώσεις του στο Auto Express, ο αντιπρόεδρος του ομίλου, SangYup Lee, ανακοίνωσε πως τα δυο εντυπωσιακά ηλεκτρικά πρωτότυπα θα περάσουν στην παραγωγή. Ειδικότερα για το Prophecy, που αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα της Hyundai στα EVs, ανέφερε πως σχεδιαστικά αντλεί έμπνευση από κλασικά σχήματα των δεκαετιών του 20 και 30, τη στιγμή που το «45άρι» επηρεάζεται από αυτή του 70. Παραδέχτηκε, ωστόσο, πως η «Προφητεία» φέρνει αρκετά σε Porsche Taycan (και 911, θα συμπληρώσουμε).

Δείτε ακόμα: Πως πάει το Hyundai i30 N στα 272 χλμ./ώρα; (+video)

Εξωτερικά, η τεχνοτροπία «Sensuous Sportiness» και οι φουτουριστικές γραμμές αναμένεται να περάσουν αναλλοίωτες στο τελικό προϊόν. Το ίδιο δύσκολα θα συμβεί με το εσωτερικό, όπου το πρωτότυπο διαθέτει χειριστήρια joystick αντί τιμονιού και «φωτογραφίζει» την καμπίνα των εξ ολοκλήρου αυτόνομων οχημάτων του μέλλοντος. Η έκδοση παραγωγής του Prophecy σίγουρα θα είναι πολύ πιο προσγειωμένη, αν και ορισμένα στοιχεία (όπως το περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας και ο high tech σχεδιασμός) λογικά θα διατηρηθούν.

Διαβάστε επίσης: Κόβει την ανάσα το κεντρομήχανο Hyundai!

Μάλιστα, δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να το δούμε στους δρόμους. Σύμφωνα με το αγγλικό δημοσίευμα, το Prophecy θα αναλάβει τον ρόλο του Ioniq – τον αντικαταστάτη του οποίου οι Κορεάτες προγραμματίζουν να λανσάρουν προς το τέλος του 2021. Λίγο αργότερα θα εμφανιστεί και το 45, που θα τεθεί ευθέως αντιμέτωπο με το VW ID.3.

Get it on Google Play Download on the App Store