Hyundai Prophecy: Η απόλυτη μορφή αυτοκίνησης

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στους ιθύνοντες της Hyundai, οι οποίοι δεν κρύβουν λόγια για το νέο τους ηλεκτρικό πρωτότυπο. Το Prophecy ενστερνίζεται πλήρως τη σχεδιαστική ταυτότητα «Sensuous Sportiness», δείχνοντας τη μελλοντική της εξέλιξη.

Η «Προφητεία», ούσα ταιριαστή με την ονομασία, δείχνει το αύριο των σπορ αυτοκινήτων σύμφωνα με τους Κορεάτες. Βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα εξέλιξης ηλεκτρικών, ενσωματώνοντας πληθώρα τεχνολογιών που φτάνουν μέχρι την αυτόνομη οδήγηση. Η σχεδίαση είναι συγκλονιστική, υιοθετώντας ρευστές γραμμές και ένα αμάξωμα-«σταγόνα» προς όφελος της αεροδυναμικής απόδοσης. Η διαμόρφωση του πίσω μέρους παραπέμπει έντονα σε Porsche 911 και Taycan όμως τα κάθετα τοποθετημένα LED φωτιστικά σώματα αποσαφηνίζουν το στίγμα του κορεατικού sport-sedan.

Δείτε ακόμα: Νέο Hyundai i30 Ν-Line και 1.5 T-GDi 160 PS

Και λέμε «σεντάν», καθώς το Prophecy διαθέτει 4 πόρτες και μάλιστα αντίθετα ανοιγόμενες μεταξύ τους, συνεχίζοντας το concept του Mazda RX-8 και πλαισιώνοντας τα CX-30/Rolls-Royce Ghost/Phantom, BMW i3 και Lincoln Continental. Εκ των άνωθεν, μόνο οι Rolls-Royce και η Lincoln διαθέτουν κανονικού μεγέθους πόρτες «αυτοκτονίας», καταδεικνύοντας το προφίλ του Profecy και τους στόχους του.

Στο εσωτερικό το τεχνολογικό φεστιβάλ συνεχίζεται, με περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας και χειριστήρια joystick αντί τιμονιού, διαθέτοντας μια καμπίνα που δείχνει να μας έρχεται από το…2100!

Διαβάστε επίσης: Το αγροτικό της Hyundai χωρίς καμουφλάζ (+video)

Προφανώς και το Prophecy δεν πρόκειται να περάσει στην παραγωγή, τουλάχιστον όχι σε αυτή τη μορφή. Όπως είπαμε, σκοπός του είναι να καθορίσει τη σχεδιαστική τεχνοτροπία των αυριανών Hyundai. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να συναντήσουμε πολλά από τα στοιχεία του στα σπορ μοντέλα που ετοιμάζουν οι Κορεάτες. Η εξέλιξη του κεντρομήχανου sportscar των 390 ίππων βρίσκεται στα τελευταία στάδια, ενώ υπάρχουν πλάνα ακόμα και για roadster εκδοχή του. Οπότε δεν αποκλείεται να βγει αληθινή η κορεατική προφητεία…

Get it on Google Play Download on the App Store