Η Mitsubishi αλλάζει στρατηγική στην Ευρώπη

135

H Mitsubishi ανακοίνωσε σήμερα πως «παγώνει» την παρουσίαση νέων μοντέλων για την ευρωπαϊκή αγορά, δίχως αυτό να σημαίνει πως αποσύρεται από την Ευρώπη.

Οι Ιάπωνες ξεκαθαρίζουν πως οι πωλήσεις και οι after sales υπηρεσίες συνεχίζουν κανονικά. Ωστόσο, η ανανέωση της σημερινής γκάμας τίθεται εν αμφιβόλω. Κατά την δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τετραμήνου για το τρέχον έτος, όπου σημειώθηκαν ζημιές για δεύτερη σερί χρονιά, η φίρμα από το Τόκιο ανακοίνωσε πως παύει την διαδικασία παρουσίασης νέων μοντέλων για την Ευρώπη. Κάτι που σημαίνει πως τα Eclipse Cross, Outlander, Space Star και L200 είναι απίθανο να δουν διάδοχο, ενώ η προσθήκη άλλων μοντέλων αποκλείεται.

Δείτε ακόμα: Στη Μύκονο με το νέο Mitsubishi Space Star (+video)

Η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου πλάνου της εταιρίας, με τίτλο «Small but Beautiful». Σκοπός είναι η βελτίωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, δίνοντας έμφαση στις ενέργειες μείωσης του λειτουργικού κόστους και του κόστους παραγωγής, καθώς και στον επανασχεδιασμό της στρατηγικής της στις επιμέρους αγορές αναλόγως των εκάστοτε ευκαιριών και ρίσκων. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως πέρσι, το μερίδιο στη Γηραιά Ήπειρο ήταν μόλις 1,0%. Στη Βόρειο Αμερική, ακόμα λιγότερο: 0,9%. Στη νοτιοανατολική Ασία, αντίθετα, τα «Τρία Διαμάντια» κατέλαβαν το 6,4% επί συνόλου αγοράς.

Ο CEO της Mitsubishi Motors Corporation, Takao Kato, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα αλλάξουμε τη στρατηγική μας από επέκταση, σε επιλεκτικότητα και συγκέντρωση. Πρωτίστως, θέλουμε να ολοκληρώσουμε τις δομικές μας μεταρρυθμίσεις και να ενδυναμώσουμε τη θέση μας σε περιοχές όπου είμαστε ανταγωνιστικοί. Απώτερος στόχος, η ενίσχυση της εταιρικής υποδομής ώστε να παρουσιάσουμε κέρδη σε μεσοπρόθεσμο διάστημα».

Διαβάστε επίσης: 20 χρόνια Mitsubishi Lancer Evo 6 Tommi Makinen

Η Mitsubishi Motors Corporation διαβεβαιώνει τόσο τους υπάρχοντες όσο και τους μελλοντικούς αγοραστές των προϊόντων της, ότι οι υπηρεσίες after sales (διάθεση ανταλλακτικών και τεχνική υποστήριξη) θα συνεχίσουν να παρέχονται απρόσκοπτα στις επιμέρους Ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα οχήματα της θα εξακολουθούν να παράγονται και να διατίθενται σε άλλες αγορές. Αντίστοιχα, η Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, Επίσημος Εισαγωγέας της Mitsubishi Motors από το 1963 στην Ελλάδα, δεσμεύεται προς τους υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες που την εμπιστεύονται ότι θα συνεχίζει
να υποστηρίζει τόσο τις πωλήσεις των διαθέσιμων μοντέλων της μάρκας όσο και τις υπηρεσίες after sales μέσα από το Δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών της